Новини

Волинським педагогам надійдуть з держбюджету гроші на виплату премій і надбавок

Міський бюджет Ковеля отримає з держбюджету кошти на надбавки та премії вчителям. Про це повідомила начальник фінансового управління м. Ковеля Валентина Романчук. Мова йде про перерозподіл освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, – пише сайт КовельPOST.

 Уряд спрямував освітянам України додатково 2,2 мільярди гривень. Зокрема, для ковельських педагогів передбачено 3 млн 853 тис грн. Це дозволить місцевій владі виплатити повну надбавку вчителям за престижність професії та премії.
 Разом з тим, з міського бюджету на виплати вчителям (премії, надбавки) у 2020 році буде спрямовано більше коштів, ніж з державного – 5 млн 600 тис грн.
 Валентина Романчук наголосила, що за підтримки міського голови Олега Кіндера ковельські педагоги отримають цього року й премії до професійного свята – Дня працівників освіти, який відзначається у першу неділю жовтня.
 Варто зауважити, що заборгованості із заробітних плат чи інших виплат вчителям у Ковелі немає. Крім того, вчасно проводяться розрахунки за використані школами міста енергоносії (електроенергію, воду, тепло та вивіз сміття). Для цього у міському бюджеті передбачено на 2020 рік понад 14 мільйонів гривень.

Leave a Comment