Волинь Новини

«Студентська рада – це велика університетська сім`я, де тебе завжди підтримають і допоможуть», – Володимир Козир про студентське життя та плани на майбутнє

«Встигнути все»: у свої 20 цей хлопець поєднує навчання, журналістську діяльність та обов`язки студдекана. Сьогодні журналісти «Волинь infa» поспілкувалися з Володимиром Козиром.

Як ти вступив на факультет філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки?

  • Взагалі, коли була вступна кампанія, я дуже хотів вступити в Київ, але так вийшло, що вступив у Луцьк. Мало не подав документи у Львів. Вже був під деканатом, стояв третій у черзі до декана. А потім мама сказала, що може все-таки в Луцьк, бо це близько і у меншому місті буде не так тяжко. Я погодився, і ми просто зі Львова сіли на перший автобус, поїхали в Луцьк. Декан нас чекав, бо ми йому зателефонували, що запізнимось. Приїхали вже під вечір. Так я вступив на факультет. Можу впевнено сказати, що ні секунди не пошкодував, що вступив саме на цей факультет.

Чому виникла ідея стати студдеканом?

  • Ще зі школи я дуже любив брати на себе роль лідера. Скажу, що не дуже цікавився студентським активом на першому курсі, зацікавився вже на другому. Одногрупниця сказала мені: «Давай підемо у якусь студентську організацію, будемо щось робити». Я погодився. Ми обрали студентську раду. Колишній студдекан Діана Кривінська брала нас на засідання студентської ради університету. Коли Діана закінчувала університет, треба було обрати нового голову студентської ради. Я вирішив балотуватися. Написав свою програму, прочитав її студентам, і вони за мене проголосували. Так я став студдеканом.

Як тебе прийняли у колективі студентської ради?

  • У колективі мене прийняли дуже добре тому, що студентська рада – це велика університетська сім`я, де тебе завжди підтримають і допоможуть.

Як ваша організація співпрацює із  університетом?

  • Саме на факультеті філології та журналістики ми тісно співпрацюємо із деканатом. Ми радимось, проводимо різні заходи, обговорюємо різні питання. Якщо на факультеті у студентів є певні проблеми, запитання до студентської ради, вони кажуть про це мені. Потім я запитую про це на засіданнях і отримую відповідь. Також ми часто спілкуємось із ректором та керівництвом університету.

Чому варто долучатись до студентської ради? Як це впливає на особистість?

  • До студентської ради варто долучатися, бо вона розвиває лідерські якості, ти ростеш в очах інших людей. Це надзвичайно цікава командна робота багатьох людей. Студрада дуже позитивно впливає на особистість.

Розкажи про свою журналістську діяльність.

  • Журналістикою я почав цікавитися ще у сьомому класі. У школі я ходив на різні журналістські тренінги. Один з них – «Школа універсального журналіста» у м. Рівне при телеканалі «Рівне 1» та видавничому домі «ОГО». Керівник цієї школи – Віталій Голубєв, який викладає в Острозькій академії. Я цю школу закінчив, отримав відзнаку. В університеті продовжив відвідувати різні тренінги. Був у ранковій телешколі, теж отримав відзнаку. Вже на першому курсі пішов працювати на телеканал «Аверс». Зараз працюю випусковим редактором в інтернет-виданні «Волинь online”.

Як поєднуєш навчання, роботу та громадську діяльність? Вистачає часу на особисте життя?

  • Ні для кого не секрет, що поєднувати навчання, роботу і громадську діяльність – складно. У тебе надзвичайно напружений графік.Пари, домашнє завдання, яке треба виконувати, робота, на громадську діяльність теж треба час. Тому все планую заздалегідь. Я собі в нотатках в телефоні завжди записую, що маю зробити за день. Тоді у мене графік нормальний і все сплановано.І такої паніки немає.

Які маєш плани на майбутнє?

  • Вступити на магістратуру. Не знаю, чи це буде журналістика. Зараз думаю над цим. Це може бути, наприклад, режисура або інша творча спеціальність. Хочу переїхати до Києва і побудувати хорошу творчу кар`єру.

Спілкувалась Олександра Садова

Leave a Comment