Важливо Волинь Новини

У Луцьку хочуть збудувати «зимовий» манеж, який перетворюватиметься на концертний зал

В обласному центрі Волині планують побудувати студентське містечко, де буде великий манеж для зимових змагань з легкої атлетики, який можна трансформувати у великий концертний зал.

Про це говорили під час зустрічі депутатів Луцькради з представниками Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Зокрема, ректор університету Анатолій Цьось зазначив, що наразі виш шукає інвесторські кошти для того, щоб побудувати студентське містечко на вулиці Володимирській у Луцьку.

«Ми хочемо побудувати там гуртожиток, будинок для викладачів, можливо, частину навчальних приміщень», – сказав очільник вишу.

На пропозицію депутата Миколи Дендіберіна щодо будівництва великого стадіону Анатолій Цьось відповів, що в проєкті студмістечка передбачене будівництво не лише стадіону.

“Стовідсотково згідний, але одна із ідей використання землі на Володимирській полягає в тому, щоб побудувати великий критий манеж. В нас в Луцьку є серитифікований стадіон для змагань в літній період і він вже приносить дивіденди місту. В Україні немає жодного сертифікованого і правильнооблаштованого манежу для легкоатлетичних змагань. З другого боку – в Луцьку немає жодного концертного залу на велику кількість місць – 3-5 тисяч. При правильній організації та проектуванні цей манеж міг би перетворюватися на концертний зал і приносити досить серйозні кошти для університету і для міста”, – сказав ректор.

 

Leave a Comment