Волинь Новини

У Луцьку зрізали 30 дерев, крайніх немає. ВІДЕО

У Луцьку зрізали дерева вздовж пішохідної доріжки неподалік храму Всіх святих землі Волинської, – розповідає пенсіонерка Надія, яка живе поряд.

Про це повідомляє Суспільне.

Живе неподалік Надія Кирилівна: “Мені жалко, бо холодочку не буде, а то так буває їдеш і був холодочокЩе б вони стояли, але комусь заважали”.

Живе неподалік Віктор Яручик: “Дерева, як і росли багато років просто зрізані і це в місті, де у нас постійно відбувається зріз дерев у різних мікрорайонах. Місто заселяється, будинків стає все більше, а дерев все менше. Прикро. Луцьк називає себе європейським містом, а щоб бути європейським, треба дбати про озеленення, здоров’я наших дітей”.

В одному з мікрорайонів Луцька зрізали 30 дерев

В одному з мікрорайонів Луцька зрізали 30 дерев. UA.Волинь

Священик Володимир Яцишин каже, що пішохідна доріжка належить до території храму Всіх святих землі Волинської та показує документ від 19 вересня 2019 року, в якому є дозвіл зрізати 30 дерев: 19 кленів, 8 ясенів, три аличі. Він каже, що після цього двічі приїжджали поліцейські брати свідчення, бо скаржилися люди.

Священик Володимир Яцишин: “Бачите, нормальне дерево одне, друге лишилося, в основному, які в аварійному стані. І ще б потім сказали, що ми винні, бо це територія храму. Тому прийняли рішення їх видалити і далі облагородити. Чоловік має пожертвувати ялинки, сосни, щоб гарно їх там у ряд посадити, зробити стояночку, бо машин багато приїжджає”.

В одному з мікрорайонів Луцька зрізали 30 дерев

В одному з мікрорайонів Луцька зрізали 30 дерев. UA.Волинь

Інспектор відділу екології міськради Олег Гелета розповідає, за яким принципом обирають дерева, що зрізують.

Заступник начальника відділу екології Луцької міської ради Олег Гелета: “Спочатку надходить звернення, тоді виїжджає комісія, оглядає дерева та складає акт – чи потребує видалення чи відмовний акт. Після цього збирається комісія, голосується і приймається або позитивне, або відмовне рішення. Є можливий нахил дерева, є дуплистість, трухлявість, всихання скелетних гілок, наявність омели. Може бути перестійний вік”.

Він каже, що торік видали дозвіл зрізати дві тисячі 31 дерево, посадили тисячу. На підставі чого видали ордер на зрізання 30-ти дерев біля храму, ми запитали у заступниці начальника відділу благоустрою департаменту ЖКГ Луцька Любові Грабовської, на це вона відповіла:

Заступниця начальника відділу департаменту ЖКГ Любов Грабовська: “Я живу біля тієї церкви, і те, що там було – страшне, не пройти, а люди зробили благоустрій і ще щось насадять нове. – Ви все-таки знаєте цю тему, можливо розкажете скільки видали ордерів, на підставі чого? – Не знаю скільки дали”.

Старший інспектор сектору комунікації ГУ Нацполіції Волині Олег Плазовський каже: було звернення щодо зрізаних дерев, на місце виїжджали патрульні, встановили законність дій комунальників, кримінальну справу не відкривали.

Leave a Comment