Важливо Волинь Новини

«Це нонсенс. Такого немає в Україні», – Сергій Ляшенко про реорганізацію дитячої лікарні

Начальниця відділу з питань управління об’єктами спільної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослава Якимчук прокоментувала рішення депутатів об’єднати обласну дитячу лікарню з перинатальним центром. Нагадаємо, напередодні на 28-ій сесії обласної ради депутати проголосували за об’єднання лікарні і перинатального центру в одну медичну установу – “Обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства”. За припинення діяльності обласної лікарні, як окремої медичної установи проголосувало 34 депутати. Мирослава Якимчук висловила офіційну позицію апарату обласної ради щодо цього питання, – пише Суспільне.

Начальниця відділу з питань управління об’єктами спільної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослава Якимчук: “Ми, як відділ, який здійснює управління комунальною власністю, можемо пропонувати голові обласної ради вирішення певним чином певних питань. Тому розробником цих рішень є відділ, суб’єктом внесення рішення на сесію – голова обласної ради. Питання обговорювалося на профільній комісії і на майновій. На першому засіданні проект рішення підтримало 3 чоловік, один утримався, один був проти. Повторно питання було зняте на доопрацювання. Перинатальний центр на порядок заклад вищий по обладнанню, по наданню послуг і дуже потужний і унікальний за своїми функціями і наданню медичної послуги. На будівництво цього об’єкту було витрачено більше 200 млн грн із обласного бюджету, в тому числі і з державного бюджету. – Ви можете сказати, які були видатки на обласну дитячу лікарню з обласного бюджету минулого року? Скільки обласна рада виділяла на капітальні ремонти, обладнання? –Ні, не скажу”.

Як розповів директор дитячої лікарні Сергій Ляшенко, персонал медичного закладу проти реорганізації.

Генеральний директор ВОДТМО Сергій Ляшенко: “Це нонсенс. Такого немає в Україні. Ми відповідаємо за дитячу допомогу населенню Волині, одні, монополістично. Перинатальний центр – в першу чергу допомога породіллям, потім вже дитяча допомога”.

Зі слів Мирослави Якимчук, це не останнє об’єднання медичних закладів в області. Каже: у зв’язку з медичною реформою Волинь не має фінансової спроможності утримувати нині існуючі медичні установи. На реорганізацію обласної дитячої лікарні і перинатального центру, говорить посадовиця, необхідно не менше двох місяців. Керівниця перинатального центру Ірина Горавська погодилася озвучити свою позицію, щодо рішення депутатів наступного тижня.

Leave a Comment