Важливо Волинь Новини

Чому Центральний ринок Луцька віддають у «приватні руки»?

Ось уже котрий місяць триває епопея навколо Центрального ринку, який хочуть перенести за межі міста на так званий «Новий ринок».

Отже, «Новий ринок»… Як ми у же зазначали, він далеко не підходить для ринку, бо ж і досі нагадує руїну, не налагоджене транспортне сполучення, та й чи хтось поїде на окраїну міста на ринок, це питання, яке залишається без відповіді і підприємці Центрального ринку це добре розуміють.

Та це не найголовніше. Журналістам видання Волинь infa вдалося з’ясувати ще деякі цікаві факти про «Новий ринок».

Отже, як виявляється, земельна ділянка під «Новим ринком» належить Боратинській ОТГ, а не місту, тож виходить, що й податки підприємці будуть платити до Боратинської ОТГ? Висновок: невже місто Луцьк є настільки багатим, що добровільно відмовляється від чималих доходів до бюджету добровільно передавши ринок Боратинській ОТГ? Питання, яке залишається без відповіді.

І друге, відповідно до даних Держеокадастру земельна ділянка площею 4.99 гектара під кадастровим номером 0722880700:7381 знаходиться у приватній власності. Ви чуєте? У приватній власності. То виходить, що весь Центральний ринок у випадку його переселення на територію «Нового ринку» буде теж залежати від приватного власника на чиїй земельній ділянці він розташований?

І ще одне, «переселяючи» підприємців на цю земельну ділянку, які гарантії може дати їм Луцька міська рада, що вже завтра з ними не розірвуть договір, бо приватний власник на цій земельній ділянці захоче побудувати розважальний центр, а підприємці знову залишаться «за бортом»? та невже не можна знайти земельної ділянки в межах міста аби облаштувати там ринок? І насамкінець, невже не можна було досягнути домовленостей з підприємцями та залишити його там, провівши належну реконструкцію? Всі ці питання досі залишаються без відповіді.

Багато хто дорікає підприємцям Центрального ринку, мовляв, не хочуть добровільно переселятися на «Новий ринок»… Та у критиків хотілося б запитати чи погодились би вони, маючи будинок в центрі міста за вказівкою міської ради переїхати в село?

Leave a Comment