Новини

Новосад повідомила про намір змінити підхід до виплати зарплати вчителям, збільшивши базову ставку

Кабінет міністрів України виділив додаткових 2,2 мільярда гривень на виплати.

Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання, повідомляє пресслужба Міносвіти.

Виплати здійснюватимуть з урахуванням реальної кількості учнів у нинішньому навчальному році. Зазначається, що у формулу, за якою розраховується заробітна плата, закладається показник наповнюваності класу.

“Ці дані суттєво впливають на формування бюджету. Гроші, які ми зараз “докинули” на місця, не вплинуть на ставку чи обов’язкові виплати. Утім, вони дозволять місцевій владі платити повну надбавку за престижність та премії”, – повідомила міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

Завдяки виділеним коштам зростуть місцеві бюджети. Зокрема, казна міст обласного значення збільшиться на 933,6 млн, районних бюджетів – на 588,4 млн. Бюджети об’єднаних територіальних громад зросте на 712,3 млн.

Новосад повідомила про намір змінити підхід до виплати зарплати вчителям, збільшивши базову ставку.

Головні цифри держбюджету -2020: передбачено зростання зарплат, пенсій та виплати молодим учителям
кошти для освітьої сфери. Зокрема, на програму “Спроможна школа для кращих результатів” закладено 3,5 млрд грн, а на програму “Нова українська школа” – 1,4 млрд грн (плюс 200 млн грн). Уперше виділили кошти на щорічну грошову підтримку для молодих вчителів (стаж до 10 років) – по 21 тисяч гривень – щоб підвищити престижність, підтримати і стимулювати молодь викладати, зокрема у сільських школах.

Leave a Comment