Волинь Новини

«Ніхто не ріже курку, яка несе золоті яйця!!!», – нардеп до прем’єра Гончарука

Міністерство енергетики та захисту довкілля рішення про передачу функцій з управління майном єдиного майнового комплексу ДП «Волиньторф» Фонду державного майна України не ухвалювало. Про це урядове відомство повідомило у відповідь на запит народного депутата Ірини Констанкевич.

Більше того, як поінформувало міністерство,  «за результатами розгляду проєкту розпорядження Кабміну «Про передачу єдиних майнових комплексів державних підприємств до сфери управління Фонду державного майна», Мінекоенерго листом від 22.01.2020 №26/1.1-19.3-2006 запропонувало Фонду державного майна України виключити з Переліку єдиних майнових комплексів державних підприємств, що передаються до сфери управління Фонду державного майна України, державні торфовидобувні підприємства, в тому числі «Волиньторф».

Також у відповіді зазначено, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України підготувало новий проект Закону України «Про перелік об’єктів права приватної власності, що не підлягають приватизації», відповідно до якого доцільно залишити у державній власності лише ті об’єкти, функції яких не можуть у повній мірі виконуватися суб’єктами господарювання недержавного сектору.

Під час останньої  «години запитань до уряду» Ірина Констанкевич вкотре вимагала від Прем’єр-міністра Олексія Гончарука «дати відповідь щодо питання недоцільності і шкідливості приватизації «Волиньторфу».

«На мій запит до міністра енергетики надійшла відповідь, що це ініціатива міністра економіки Мілованова, тоді як Мінекоенерго «запропонувало виключити це підприємство з переліку на приватизацію». Виникає питання, чому міністр економіки не розуміє, що нищити прибуткове підприємство не можна. Ніхто не ріже курку, яка несе золоті яйця!!!!! Це абсурд і злочин щодо тисяч людей», – зазначила на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат Ірина Констанкевич.

Leave a Comment