Волинь Новини

Муніципали написали заяву на луцьких підприємців

Слідчі Луцького відділу поліції за процесуального керівництва Луцької міськрайонної прокуратури розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 350 Кримінального кодексу України. Про це інформує пресслужба поліції Волинської області.

Учора, 10 лютого, до поліції із заявою про перешкоджання департаменту муніципальної варти виконувати рішення про демонтаж металевих конструкцій на частині Центрального ринку звернулася Луцька міська рада.

У заяві до поліції йдеться, зокрема, що працівники муніципальної варти планували демонтаж паркану навколо ринку, який розміщено без дозвільних документів. Однак не змогли його розпочати, адже їм у цьому перешкоджали підприємці та невідомі особи.

Слідчі Луцького відділу поліції відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 350 Кримінального кодексу України. Йдеться про погрозу або насильство щодо службової особи, застосованих з метою припинення діяльності службової особи. Санкція статті визначає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Проводиться досудове розслідування, в ході якого будуть встановлені та перевірені всі обставини кримінального правопорушення.

Разом з тим, повідомляємо, що вчора близько 11 години на лінію служби «102» поліції надійшло повідомлення від одного із керівників муніципальної варти про перешкоджання невідомими особами здійсненню демонтажу паркана на ринку. На місце відразу ж прибула слідчо-оперативна група. Однак особа, котра телефонувала до поліції, відмовилася від написання заяви та надання пояснень. Поліція не допустила порушень публічної безпеки та порядку під час демонтажу паркану на ринку. Нагадаємо, керівник поліції Волині Петро Шпига в п’ятницю, 7 лютого, під час зустрічі голови облдержадміністрації з підприємцями та керівниками правоохоронних органів області заявив, що поліція в ситуації по старому ринку перебуває на стороні закону, захисту прав і свобод громадян і діятиме винятково в межах чинного законодавства та права.

Leave a Comment