Важливо Новини

Як це зробити: українці можуть вдвічі менше платити за електроенергію

Українцям розповіли, як за допомогою лічильника економити 50% коштів при оплаті рахунків за електроенергію.

Таким чином, що для того, щоб зменшити розрахунки на електроенергію потрібно встановити двозонний лічильник електроенергії, – пише Хвиля.

В Україні в моду увійшло поняття «енергоефективність». В її рамках українці стали всіляко утеплювати своє житло, а також встановлювати лічильники витраченої теплової енергії. Подібні лічильники існують і для електроенергії, які відрізняються від звичайних тим, що підраховують витрачений електрику за двома тарифами, а саме, денному і нічному. При цьому їх вартість помітно відрізняється. Дані лічильники, які українцям дозволяють економити до 50% коштів при оплаті рахунків за електроенергію мають назвою «двозонні».

При цьому підкреслюється, що встановлений двозонний лічильник витрачену електроенергію в період з 23-ї години вечора до 7-ї години ранку рахувати буде по-особливому – «нічному» тарифу, який є нижчим, ніж «денний». Отже, значно збільшити економію можливо, якщо перенести частину електропобутових справ саме на даний період.

Також зазначається, що покупка двухзонного лічильника складе суму від 1,5 до 4 тисяч гривень. Все залежить від комплектуючих, а також вартості установки всього необхідного обладнання. При цьому жителі Києва, а також Київської області скористатися можуть з цією метою послугами ДТЕК «Київські електромережі».

Слід зазначити, що за підсумками 2019 роки кількість споживаної українцями електроенергії в середньому скоротилося на 2,2% – до 35,16 млрд квт ∙ год.

Leave a Comment