Волинь Новини

Біля Старого ринку в Луцьку ріжуть кущі та розчищають територію

Комунальне підприємство «Парки та сквери міста Луцька» зрізає сухостій біля Центрального ринку. Підприємці називають це «провокацією» та підготовкою до подальшого демонтажу.

Про це повідомляє Перший.

Нагадаємо, 4 лютого муніципальна варта знесла кілька контейнерів на Старому ринку. Це викликало протести підприємців, тож процес зупинила поліція. У суботу, 8 лютого, в муніципальній варті заявили, що з понеділка почнуть зносити паркан навколо ринку. Він, з їхніх слів, «нічийний».

Також у суботу біля ринку помітили комунальників, які зрізають кущі та дерева. Працівники підприємства «Парки та сквери» запевнили, що це планова очистка території, непов’язана з знесенням ринку.

«Чому сьогодні? Бо зручно працювати, поки земля замерзла. Потім тут буде болото і ми сюди не заїдемо», – пояснили комунальники.

Вони запевняють, що зрізають не дерева, а сухостій, тому мовляв дозвіл міської ради на роботи непотрібен. Деревену ж планують використати для власної котельні та віддати малозабезпеченим лучанам.

Натомість підприємці вважають це підготовкою до знесення ринку. Вони вимагають почекати з демонтажем до рішення суду, який повинен розглянути позов облспоживспілки до КП «Луцькі ринки» 19 лютого. У позові є вимога повернути майно облспоживспілки, зокрема паркан.

«Ми вважаємо, що це підбурювання людей. Вони явно розчищають територію, щоб заїхати туди бульдозерами», – розповів голова громадської організації «Бізнес-Волинь» Ігор Дильов.

Зауважимо, частина торгових місць на лівій половині ринку, де і планують демонтаж, у суботу, 8 лютого, працює.

Leave a Comment