Важливо Волинь Новини

“Зачистити ділянку і отримати прибуток – основна мета Луцькради”: навіщо владі міста зносити контейнери?

Увага лучан уже кілька днів, а то й місяців прикута до ситуації із Центральним ринком. Вірніше, до якого абсурду вона докотилася. Люди в прямому сенсі воюють між собою, коли “нагорі” уже все вирішено.

Своє бачення ситуації написав у соцмережі Roman Okhrymovych. Текст подаємо без змін.

Спробував трохи систематизувати.
1. Оренда на Старому.
Є декілька орендарів з різними умовами оренди. Наприклад в Пахолка оренда до 2027 року – частина контейнерів над дорогою і зона секонду. В інших договори до червня. Міськрада проголосувала за одностороннє розірвання оренди з усіма підприємцями).

2. Турборежим гідний подиву: 29 січня розривають договір оренди. До 2 лютого забрати контейнери. 2 лютого вночі декілька бульдозерів трощили контейнери.

3. Вивезення контейнерів – це складна і вартісна логістична процедура. Треба потужний маніпулятор, можливо зварників, арматуру, щоб доварити вуха і очевидно, почерговість вивезення від першіх рядів до внутрішніх. В вказаний термін це зробили б хіба китайці. В Луцьку фізично немає такого об‘єму техніки, щоб за дві доби вивезти кілька сотень контейнерів. Чи розуміли це в міськраді? Розуміли, тому дбайливо організували якісні бульдозери, мотивували буд. фірми, водіїв, закупили балаклави для тітушок, своїх зорганізували і заручились невтручанням міністерства малої зарплати.

4. Інформаційний фон. Ті що зараз в мерії обрали тактику дегуманізації підприємців Старого ринку. Антисанітарія, бруд, торгаші, бариги, незаконно, порушують, вонь, туристи (де вони ті турістас???) обурені (аяяй!), вигляд жахливий, сплюндрування історичної частини міста (на місці ринку є сплюндрована історична пам‘ятка???, а збоку від ринку, за 50 метрів і справді все зруйновано, залишились лише старі фотографії на столі). Коли обирається тактика булінгу, то за визначенням діалог неможливий. Ніхто діалогу і не хотів. Унікально ж.

5. Головна мета якнайшвидше зачистити ділянку. Мусолення переїзду на ДПЗ звичайна ширма, щоб зімітувати діалог і консенсус. Чим зумовлені такі дії маськради? Бажанням поставити історичні лавочки на історичну бруківку з історичними урнами? Бульдозери і тітушки не для цього. Є цікавіший проект і для цієї малої групки значно прибутковіший. Почекаємо, вже скоро.

6. Реконструкція – вона нікого з міськради не цікавить. Ще купу років тому її хтось заблокував і до бульдозерів з тітушками. А реконструкція була б дуже крута і супер сучасна і без жодних втрат для лучан і туристів. Класичний win-win. Якби міськрада не булила ринок, а погодилась на реконструкцію з тривалою орендою без посередників, то торгове місце, контейнер набули б серйозної ліквідності. Сюди прийшли б інвестори, готові вкладати в дизайн і товар значні кошти. Хто б не зміг, міг би спокійно продати орендоване місце, чи здати в суборенду. Тобто, підприємці були б у виграші. Лучани б отримали сучасний ринок, а гості б милувались сучасним ринком з бійниць замку. В такій ситуації лише деякі люди залишились би без надприбутку, а такого вони намагаються не допускати. Тому антисанітарія, бульдозери, зруйновані бізнеси сотень підприємців і тисячі лучан.

7. P.S. Кому так подобається ринок на ДПЗ з крутими рядами, туалетами, не втрачайте моменту, вперед до бізнесових звершень. Там все гуд)! Не агітуйте підприємців Старого, вони не родились на базарі, ринок став їх маленькою справою з напрацьованими за довгі роки клієнтами. Переїзд не вирішує жодного їх питання. Скоріш за все бізнес в цій країні для них зупиниться“.

Leave a Comment