Волинь Новини

«Луцьк треба розширювати, але не за рахунок таких громад, як Підгайці», – Тарас Яковлев

Голова Луцької райдержадміністрації Тарас Яковлев переконаний, що Луцьк треба розвивати не за рахунок таких уже самодостатніх територій, як Підгайцівська ОТГ чи Липинська.

Про це він заявив у коментарі «Першому».

4 лютого о 19 год. у Підгайцях збирають громадські слухання. На кону – питання про внесення ОТГ у перспективний план формування територій. Про це повідомили на сторінці Підгайцівської ОТГ у Фейсбуці.

Громада мусить визначитися, з ким об’єднуватися. Один варіант – приєднатися до Луцька, інший – увійти у склад Липинської ОТГ з центром в Липинах.

На думку голови Луцької райдержадміністрації Тараса Яковлева, Підгайці є повноцінною і самодостатньою громадою, тим паче там створена потужна ОТГ, тому приєднуватися до обласного центру їм нема сенсу.

«Наскільки мені відомо, попередньо громада не хоче приєднуватися до Луцька, з цього приводу вони будуть радитися. А особисто моя думка полягає в тому, що цього робити не варто. Луцьк треба, звичайно, розширювати, але не за рахунок таких громад, як Підгайці чи Липини. Ці громади самодостатні, вони вже є об’єднаними. Лишилося до них доєднати бідніші громади і розвивати менш самодостатні території», – каже Тарас Яковлев.

Щодо можливого об’єднання Підгайцівської ОТГ з Липинською з центром у Липинах, то це, за словами Яковлева, «напрацювання робочої групи, яка працювала над перспективним планом».

«Зі слів моїх колег, саме такий варіант реформування обговорювався на одній із комісій при Міністерства з розвитку громад. Заперечень щодо такого варіанту у мене немає. То була б непогана об’єднана потужна громада, з населенням близько 20 тисяч. Це гарна конфігурацію, до них долучився б Романів, Піддубці… Це нормальний варіант. Відповідно до планів, у разі об’єднання центр ОТГ мав би бути в Липинах. Але мені особисто це абсолютно несуттєво. Це на розвиток не вплине, питання – технічне», – вважає Тарас Яковлев.

Leave a Comment