Важливо Волинь Новини

В автокомпанії “Богдан Моторс” скоротять пів тисячі працівників

Автокомпанія “Богдан Моторс”, що об’єднує виробничі активи корпорації “Богдан” (заводи в Луцьку та Черкасах), має намір скоротити 600 працівників.

Про це повідомляє Цензор.Нет.

Раніше в прес-службі повідомляли, що чисельність виробничого персоналу складає близько 1,2 тисячі чоловік, тобто скорочення торкнеться половини працівників.

Як повідомив прес-секретар корпорації Сергій Красуля, в даний час працівники повідомлені про майбутнє скорочення.

За словами Красулі, з початку року практично не проводиться замовлення, в першу чергу, на заводі в Черкасах (завод випускає автомобільну техніку для потреб Міноборони – вантажні і санітарні авто, бронетехніку). Таку ситуацію в компанії пов’язують, перш за все, з діями НАБУ і САП, які проводять постійні перевірки та виїмки документів в рамках порушених кримінальних справ.

“Своїми діями НАБУ і САП фактично дестабілізують госпдіяльність” Богдан Моторс “, наслідком чого стало, в тому числі, і намір скоротити більше 600 працівників. Оскільки ділові партнери виходять з переговорів, перестають укладати контракти”, – зазначає Красуля.

При цьому він підкреслив, що, незважаючи на складну ситуацію в автомобілебудуванні і спад виробництва, “Богдан Моторс” в 2019 році своєчасно або раніше терміну виконувала всі контракти, в тому числі в рамках держоборонзамовлення, і заплатила в бюджети всіх рівнів понад 385 млн грн податків .

Красуля нагадав, що провадження у справі тривають уже понад півтора року, але справжні претензії ні до компанії “Богдан Моторс”, ні до його керівників не пред’являються.

“НАБУ і САП активно висвітлюють більшість процесуальних дій стосовно” Богдан Моторс “, що, ймовірно, порушує таємницю слідства і презумпцію невинності, і шкодить діловій репутації компанії на вітчизняному ринку і міжнародній арені”, – вважають в прес-службі компанії.

Корпорація “Богдан” створена в 2005 році з метою реалізації інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів .. Корпорація побудувала автомобільні заводи в Черкасах (потужність 120-150 тисяч легкових автомобілів) і в Луцьку (потужність 6 тисяч автобусів і тролейбусів на рік)

Leave a Comment