Важливо Волинь Новини

Чи готова Волинь до коронавірусу?

Волинські медики готові приймати хворих з підозрою на коронавірус. Для цього в лікарнях Луцька та Ковеля є необхідні умови та засоби

Про це стало відомо під час брифінгу стосовно коронавірусу та захворюваності на грип та ГРВІ у Волинській області.

«Після капітального ремонту лікарні в нас облаштована хороша вентиляція, яка дозволить госпіталізовуввати хворих в бокси. Ці спеціалізовані ізоляційні бокси були в лікарні, але зараз вони поновлені», – сказав директор КП «Волинська обласна інфекційна лікарня» Руслан Морочковський.

За словами медика, в обласній лікарні є 4 таких бокси. Також він додав, що для захисту персоналу в обласній інфекційній лікарні також є необхідні засоби  захисту. В тому числі респіратори, одноразові халати, протичумні костюми, ізоляційні маски з клапаном.

Тимчасовий  виконувач обов’язків директора КП «Волинський обласний центр громадського здоров’я» Волинської обласної ради Сергій Новосад розповів, що надмірна увага до питання коронавірусу та настороження – виправдані.  

«Спалах, який фіксується в Китаї – не перший, адже був спалах коронавірусу у 2002-2003 роках, був спалах у 2012-2013 роках. Тому настороження виправдані», – зазначив Сергій Новосад.

Він додав, що профілактики що спеціальної профілактики проти цієї хвороби немає.

«Тільки методи неспецифічної профілактики. Як би комусь смішно це не здавалося, але потрібно частіше мити руки, добре мити продукти та уникати контактів з хворими на ГРВІ», – підкреслив Сергій Новосад.

Leave a Comment