Важливо Волинь Новини

“Вбили, бо так було треба”: лучани проводять паралелі між подіями минулого і сьогоденням

Містично-еротична трагедія «Химерна Мессаліна» у Волинському облмуздрамтеатрі імені Тараса Шевченка полюбилася лучанам ще два роки тому. Так і зараз: в дні показу вистави яблуку ніде впасти.

Режисер-постановник – наша землячка, заслужена артистка України Світлана Органіста каже: обрала саме цей твір авторки Неди Нежданої для постановки, адже він – про долю жінки:

«Нам так нелегко в світі чоловіків отримати справжню волю в широкому розумінні цього слова», та наголошує: особистість головної героїні, Мессаліни, дружини імператора Клавдія, беззаперечно, не залишить байдужим глядача.

Проте лучан, які завітали в театр на цю постановку, «зачепила» не тільки Мессаліна та сила її характеру. Глядачі перешіптуються, мовляв: що в давньому Римі, що в сучасній Україні боротьба за владу та політичні перипетії – аналогічні.

«Нічого не змінилося з того часу! Наприклад, імператор Клавдій, якого обрали фактично наосліп, як то кажуть «із двох зол»; легіонери, яких стратили, «бо так на той момент було треба», постійні змови проти конкурентів, а не зосередженість на проблемах народу тощо».

До слова, «Химерна Мессаліна» – це дипломна робота Світлани Органісти в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого. Також заслужена артистка України підготувала музичне оформлення цієї містично-еротичної трагедії на дві дії. А п’єси Неди Неждани, авторки “Мессаліни”,  втілилися уже в десятки театральних постановок в Україні та за її межами.

 

Leave a Comment