Важливо Волинь Новини

“Там навіть коти не приживаються”: підприємці Центрального ринку протестують проти знесення. ФОТО

Підприємці, які працюють на Центральному ринку, протестують проти демонтажу кіосків та перенесення ринку.

У Луцьку тривають суперечки щодо функціонування Центрального ринку. Згідно рішення міської ради, 3 лютого, частину контейнерів повинні були демонтувати самі підприємці. Підприємці  відмовилися демонтовувати свої кіоски, тому це хочуть зробити представники Луцької міської ради.

Відтак, підприємці, які працюють на Центральному ринку організували акцію протесту. Люди заблокували доступ до контейнерів, поставивши біля них ряд автомобілів. Таке блокування триває з ночі.

“Тут працює багато людей. І це не “базарники”, як всі кажуть, а підприємці, роботодавці. Ми працюємо тут багато років і вважаємо, що влада робить неправильно”, – зазначила підприємиця Світлана. Жінка зазначила, що місце, яке пропонує міська рада не є рівноцінною заміною. “Переселяти ринок туди, де сморід, відстійники і викиди від німецького заводу? Там навіть коти не приживаються, а вони хочуть, щоб там працювали люди”, – додала жінка.

Як відомо, в міській раді повідомили, що демонтаж буде здійснювати департамент муніципальної варти у присутності поліції. Після “знесення” на місці ринку хочуть облаштувати рекреаційну зону. Наразі на території ринку біля своїх контейнерів перебувають підприємці. На території порядок контролюють поліцейські. Присутні на ринку й муніципали, проте вони не виконують жодних дій щодо демонтажу.

Leave a Comment