Важливо Волинь Інтерв’ю Новини

«З Європейською солідарністю я пов’язую своє життя» – голова Луцької РДА Тарас Яковлев

Не так давно Луцька районна державна адміністрація отримала нового очільника. Ним стала людина, чиє прізвище відоме кожному волинянину. Тарас Яковлев поділився з журналістами « Волиньinfa» своїм багаторічним досвідом у політиці, враженнями від нової посади та подальшими планами.

Як Ви вважаєте, що Вам вдалося здійснити перебуваючи на посаді голови РДА?
Як відомо, перебуваю на посаді керманича РДА не так давно. Загалом, вважаю, що період достатній аби поставити плани та реалізувати їх. Перш за все, мені здається, що нам вдалося здійснити налагодження нормальної якісної ефективної роботи між  апаратом РДА, виконавчою владою з депутатським корпусом.  До слова, до цього, чомусь не було якогось розуміння, як розвивати район. Існувало чимало процесів, які гальмувалися. До того, чимало проєктів не було здійснено, у зв’язку з тим, що було відсутнє взаєморозуміння. Проте, ми швидко виправили це. Зізнаюсь, у мене непогані відносини з головою Луцької районної ради – Приходько Валентином Васильовичем, з депутатським корпусом. Відповідно , усі проекти, які «тормозилися» практично реалізовані.
Додаю, було виконано чимало роботи, зокрема: завершення монтажу в котельнях у школах, придбання автобусів у дві школи, закупівля  комп’ютерних та меблевих обладнань вартістю 5 мільйонів гривень. Окрім того, було здійснено будівництво дошкільних навчальних закладів на території Луцького району. Також, рік тому ми почали будувати у Крупі садочок, і нині він завершений майже на 99%. Заклад практично готовий, залишилися лише ремонтні роботи, які можна здійснити впродовж трьох або чотирьох місяців. Впевнений, що з 1 вересня він буде функціонувати. Додам, це були державні кошти, надані  Державним фондом регіонального розвитку. Я дуже тішуся, що нам вдалося реалізувати проєкт по придбанню комп’ютерного томографа в Луцьку районну клінічну лікарню. Зазначу, це обладнання вартує близько 9 мільйонів гривень. Отож, при бюджеті, який  спільно з ОТГ налічує 20 мільйонів власних надходжень, це чудовий показник.
Звісно, ми працювали як і з народними депутатами, аби вони передбачили фінансування у державному бюджеті, так і з сільськими головами ОТГ, щоб вони допомогли у співфінансуванні, шукали і власні кошти.
Власне, ця ідея була реалізована, і я міркую, що через місяць пацієнти можуть обстежуватися саме завдяки цьому сучасному апарату.
Отож, з сьогоднішнього дня, моїм завданням є придбання якісного комп’ютерного томографа, який коштує близько 4, 5 мільйона гривень. Ми розуміємо, за рахунок чого ми можемо його профінансувати.
Я долучався також до розробки перспективного плану розвитку Волині, будучи членом комісії.  Мені не чужий Луцьк, і вже став рідним Луцький район. Тим паче, в мене була певна позиція, як має виглядати нова карта Волині після адміністративно-територіальної реформи. Я сподіваюся, коли буде кінцевий результат –  більшість моїх пропозицій буде враховано.

Як проходить Ваш типовий день як очільника?
Безперечно, мій день є ненормованим. Зазвичай, мій робочий графік починається о 8:00, проте коли ти йдеш з роботи – ніколи неможливо вгадати. Здебільшого, вранці ми маємо нараду з заступниками та керівником апарату, на якій обговорюємо існуючі  проблеми та як «рухаються» стратегічні питання. Я часто також їжджу по районних селах, спостерігаю реальні картини, що відбувається в тих місцевостях, різноманітних об’єктах, куди вкладаються державні або місцеві кошти, а саме : дороги, школи, дитсадки, тощо.
 Які недоліки притаманні Вашій роботі?
Пригадую, коли звільнився з Луцької міської ради з посади першого заступника міського голови, а саме у березні  2017 року, я півтора року не працював у жодних державних органах. Тоді я ж зрозумів, що таке повноцінне приватне життя. Проте, я дуже сумував за драйвом, стресом, постійними проблемами, які потребують вирішення. Безумовно, недоліків у цій роботі існує чимало: ненормований робочий день, а тому менше уваги приділяю дітям та дружині. Як би там не було, діти обділені увагою. Якщо ти професійний державний чиновник –  ти не маєш права нарікати на щось.
Я понад 13 років у державному управлінні і мені ця робота до вподоби.

Чи помітна різниця працювати у міській раді і у районній адміністрації ?
Різниця величезна. Зізнаючись відверто, тут  навантаження трішки менше, не той ступінь проблематики. Життя на цій посаді розміреніше і спокійніше. Мені здається, у районній адміністрації не таке наелектризоване суспільство. З колегами часом сміючись, порівнюємо:  «Чим далі їдеш в село, тим більше люди привітніші» . Луцьк має свої чималі плюси, адже величезний обсяг роботи потрібно здійснити і ти нікуди не дінешся.

Якими якостями володіє Тарас Яковлев?
Вочевидь, на це питання повинні відповідати люди, з якими я працюю. Мабуть, я занадто м’ягкий…

Ваші подальші плани?
Чесно кажучи, коли мені запропонували цю посаду, повідомляв усім, що я йду сюди до президентських виборів. Мені було цікаво спробувати працювати у Луцькому районі, оскільки я маю неабияке відношення до цього. Наразі, у цьому районі живуть мої батьки. Але як там не було, за будь-яких обставин, я працюватиму тут лише рік. Однозначно, будемо рухатися далі, оскільки я залишаюся у публічній політиці. До відома, я є діючим активним членом партії «Європейська солідарність». Безперечно, маю намір бути ним і надалі, мені з цією партією «по дорозі». Впевнено  можу стверджувати, що з «Європейською солідарністю»  я пов’язую своє життя.

Побажання читачам « Волиньinfa»
Бажаю усім вміти розрізняти правду від неправди. Не читайте фейків, які нині дуже розповсюджені. Хай щастить!

Leave a Comment