Важливо Новини

Стало відомо, на скільки зросла допомога на дітей одиноким матерям

Хто має право отримувати допомогу на дітей одиноким матерям, кому надається допомога? Скільки становить максимальний розмір допомоги?
Право на допомогу мають:

– одинокі матері (які не перебувають у шлюбі), одинокі усиновлювачі, якщо у свідоцтві про народження дитини відсутній запис про батька (матір) або запис про батька (матір) проведено за вказівкою матері (батька, усиновлювача) дитини;
– мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну пенсію.

Чи втрачається право на допомогу у разі реєстрації шлюбу матір’ю (батьком)або усиновлювачем дитини?

Якщо одинока мати, одинокий усиновлювач, мати (батько) у разі смерті одного з батьків зареєстрували шлюб, за ними зберігається право на отримання допомоги на дітей, які народилися чи були усиновлені до шлюбу, якщо такі діти не були усиновлені чоловіком (дружиною).

Чи надається допомога у випадку, якщо матір не перебуває в зареєстрованому шлюбі з особою, з якою вона веде спільне господарство?

Жінка, яка має дітей від особи, з якою вона не перебувала і не перебуває в зареєстрованому шлюбі, але з якою вона веде спільне господарство, разом проживає і виховує дітей, право на одержання допомоги, встановленої на дітей одиноким матерям, не має.

Допомогу на дітей одиноким матерям надають у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців (ст.183 Закону № 2811-XII).
Максимальний розмір допомоги на дітей одиноким матерям у 2020 р. має зрости:

– для дітей віком до 6 років – із 1779 грн до 1921 грн;
– для дітей віком від 6 до 18 років – із 2218 грн до 2395 грн;
– для дітей віком від 18 до 23 років – із 2102 грн до 2270 грн.

Нагадаємо, з 1 серпня 2019 року прийом документів для отримання державної допомоги на дітей одиноким матерям здійснюється у ЦНАПі.

Leave a Comment