Новини

У Польщі зросла мінімалка: як зміняться зарплати українських заробітчан?

У Польщі з початку року мінімальна зарплата зросла на 15,6% – до 2600 злотих, або 16 500 грн.

Тепер година праці коштуватиме щонайменше 17 злотих , або 108 грн. З них “на руки” працівники отримуватимуть 12,85 злотих, – пише ubr.ua.

До кінця 2020-го мінімалку планують підняти до 3000 злотих. Тобто люди, які працюють у Польщі офіційно, не зможуть отримувати менше цієї суми. Тим, хто працює нелегально, з одного боку можуть пообіцяти і більшу заробітну плату. З іншого, – немає гарантій, що гроші заплатять.

У Польщі заробітки зростають через конкуренцію за працівників з Німеччиною. Польський уряд намагається підвищувати зарплати, щоб утримати робочу силу в країні.

“У Польщі сьогодні відкриваються дитячі сади і школи, де викладають українською мовою, функціонують православні церкви, освіта для дітей безкоштовна і батьки отримують за кожну народжену дитину в Польщі гроші, а також раз на рік виплати на дітей. Тому тим, хто вже завів дітей або планує це зробити, Польща надає дуже хороші можливості для успішного сімейного життя”, – каже Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Leave a Comment