Важливо Волинь Новини

“Закриття” ЗОШ № 13: вчителі вийшли на протест до міськради ВІДЕО

Батьки та вчителі луцької школи №13 вийшли на протест під міську раду через те, що влада Луцька “ігнорує проблеми навчального закладу”. Саме з цієї причини сьогодні сім’ї учнів вирішили не пускати своїх дітей на навчання.

Gepostet von Настасья Кушнарьова am Freitag, 31. Januar 2020

 

Попри негоду та дощ з мокрим снігом, під міськрадою зібралось чимало люду.

Через те, що учні навчального закладу не вийшли на навчання, в управлінні освіти Луцької міської ради заявили, що зможуть забезпечити навчання учнів із школи №13 в навчальних закладах №3, 17 та 19.

Про це в коментарі Район.Луцьк розповіла керівниця Управління освіти Луцькради Зіновія Лещенко.

«Оскільки батьки, порушуючи всі законодавчі акти, конвенцію про права дитини, закон про адміністративні порушення, про охорону дитинства і так далі, знімають із себе таким чином обов’язок забезпечити дітям можливість навчання у школі, порушуючи закон щодо здобуття їхньої освіти. То ми в свою чергу дотримуватимемося законодавства і будемо створювати умови, аби діти вчилися», – зауважила Зіновія Лещенко.

31 січня очільниця Управління освіти збирала робочу групу, на якій вирішували, де зможуть навчатися учні зі школи №13.

За словами головної освітянки Луцька, із 463 дітей, які здобувають освіту у 13 школі, 130 дітей з прилеглих територій, решта – проживають у місті. Отож, луцьким дітям зможуть забезпечити навчання в школах №3, №17 та №19.

«Тільки що в перемовинах з директорами закладів освіти, які розташовані поблизу мікрорайону 13 школи, вирішили, що 3 школа зможе забрати 3-4 та 5-7 класи. 8-9 класи забере або 19 школа, або ж 17, відповідно 10-11 класи аналогічно, або 19, або 17. Управління освіти забезпечить дітей навчальним процесом у комфортних умовах зі спортивним залом, як того хочуть батьки. Поки ми можемо зробити так», – наголосила Зіновія Лещенко.

Проте згодом, виявилося, що в управлінні освіти неправильно  зрозуміли батьків та вчителів школи №13,  а, відповідно, подумали, що школу зовсім хочуть закрити.

Насправді ж родини учнів та адміністрація школи протестували для того, аби міська влада врешті звернула увагу, що у Луцькому навчальному закладі немає актового залу, ні спорт залу, а у дітей уроки фізкультури проходять на вулиці або в підвалі.

“В цьому підвалі в неможливо ні пограти, ні побігати”, – поскаржилась журналістам Волинь infa вчителька ЗОШ N13, яка забажала лишились анонімною.

“Їдальня, яка уже старенька і маленька, знаходиться від школі за двісті метрів, тобто у мряку, дощ, мороз діти мусять йти через вулицю.”

Адміністрація навчального закладу, учні та їх батьки втомилися від того, що на їх проблеми закривають очі і тому сподіваються, що хоча б сьогодні влада міста їх почула.

Leave a Comment