Важливо Волинь Новини

Скандал у Луцьку: учні школи № 13 не вийшли на навчання

Батьки учнів луцької школи № 13 вирішили не пускати дітей на навчання з 31 січня. Причиною такого рішення вони називають «повне ігнорування владою проблем закладу».

Про це повідомили «Першому» у батьківському комітеті школи.

Вони обурені, що на засіданні бюджетної комісії міської ради питання фінансування добудови школи навіть не внесли до порядку денного. А тим часом школа потребує негайної добудови, вважають батьки.

«Тут немає актової зали, спортзал 2 роки тому визнали аварійним і закрили. Їдальня – окремо від школи метрів за 200. Фізкультура проходить на вулиці навіть у грудні-січні. Вільного приміщення для таких занять всередині нема, діти і так вчаться у дві зміни. І це все відбувається в обласному центрі, який пишається своїми  рейтингами з благоустрою і виділяє десятки мільйонів гривень на бруківку та фонтани!» – зауважують батьки.

Вони розповідають, що є розроблений проект на добудову школи, який мав вирішити ці проблеми.

«Але цього року на засіданні бюджетної комісії міської ради питання фінансування добудови школи навіть не внесли до порядку денного. Відписок від влади назбирався вже цілий стос, всі ігнорують питання, представники освітнього закладу були у всіх можливих інстанціях, фондах і т. д. Обіцянки начальника управління освіти Зіновії Лещенко сприяти добудові, які вона озвучувала колективу ЗОШ, досі лишаються обіцянками», – констатують батьки.

Тому вони й вирішили вдаватись до радикальних дій – мовляв, письмові звернення нічого не дають.

«Ми не злісні порушники прав дитини, а елементарно турбуємося про умови навчання, які ну просто не можуть бути такими», – додають батьки.

Вони заявляють, що чекають пояснення від міської ради причини такого вибіркового ставлення до їхньої школи і вимагають негайного включення питання про фінансування добудови у бюджет на 2020 рік.

Leave a Comment