Новини

Стало відомо чому змінилися ціни на пальне

Прем’єр-міністр зазначив, що за місяць офіційні продажі пального збільшились в середньому на 6%. У Кабміні розповіли про боротьбу з нелегальними АЗС.

Завдяки боротьбі із незаконними АЗС і окремим комунікаціям з учасниками ринку за місяць ціна на дизельне пальне та бензин в Україні знизилася в середньому на 2 грн. Читайте також “Укрнафта” в 2019 році збільшила видобуток нафти майже на 5%.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час наради з керівниками обласних державних адміністрацій.

«Що змінилось у простих цифрах? Наприклад, щоденні витрати українців на пальне зменшились на 16,5 млн грн, або на 511 млн грн на місяць», – сказав прем’єр. Він додав, що за місяць офіційні продажі пального збільшились в середньому на 6%. «Це означає, що збільшилась і кількість податків, які сплачують в бюджет. В окремих областях, наприклад, в Луганській та Миколаївській, обсяги продажів пального збільшились на 15%. Ще в трьох – Вінницькій, Дніпропетровській та Черкаській – на 14%», – зазначив Гончарук.

Прем’єр повідомив, що спільно з правоохоронцями та органами контролю відпрацьовано майже 4 тис. нелегальних АЗС по всій країні. Частину закрили, інша частина отримала ліцензії на офіційну роботу.

Leave a Comment