Волинь Новини

Луцькі депутати просять Верховну Раду заборонити «світити» цигарки на вітринах

Депутати Луцької міської ради звернулися до парламенту щодо обмеження реклами та розміщення тютюнових виробів та електронних сигарет на вітринах магазинів.

Про це йшлося у середу, 29 січня, під час пленарного засідання 69-ї сесії міської ради.

Обранці луцької громади звернулися до Верховної Раді з приводу внесення змін до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення». Йдеться про обмеження реклами та розміщення тютюнових виробів на вітринах магазинів. «Тютюнові корпорації свідомо розміщують пачки сигарет у вітринах магазинів на спеціальному фоні, використовуючи яскраві дизайнерські рішення, аби привертати увагу не лише активних споживачів їхньої продукції, але й потенційних споживачів.

Так звана «спеціальна викладка» сигарет систематично оновлюється, щоб привертати увагу споживачів та спонукати їх до куріння. Це є формою стимулювання куріння, яка спрямована передусім на дітей та молодь, для яких тютюнова продукція перетворюється на спокусливий та привабливий для вживання товар та які є найбільш вразливими для зовнішнього стимулювання», – йдеться у тексті звернення. Тому Луцькрада просить парламентаріїв внести зміни до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», якими заборонити розміщення тютюнових виробів, електронних сигарет, кальянів та пристроїв для їх використання, картриджів електронних сигарет у місцях роздрібної торгівлі таким чином, щоб вони були видимі поза межами місця роздрібної торгівлі або споживачем всередині місця роздрібної торгівлі, за виключенням показу штатним працівником чи власником торгівельного закладу конкретного тютюнового виробу окремому споживачеві старше 18 років на його вимогу. «За» проголосували 25 депутатів

Leave a Comment