Важливо Волинь Інтерв’ю Новини

«Поки в нас не настане мир – я в Росію не поїду», – призер шоу «Україна має талант» Олександр Божик

Відомий скрипаль-віртуоз, композитор, призер телевізійного шоу «Україна має талант»  Олександр Божик розповів  журналістам    «Волинь infa»  про свої наміри та думку щодо виступів у Росії.

– Ви вперше у Луцьку. Які враження від міста, що очікуєте від лучан?
Мені подобається це місто, адже я бував у Луцьку, проте з потужним сольним проектом я справді вперше.  У Луцьку широкі вулиці, я мав раніше можливість знайомитися з містом та його стилем. Вочевидь, про мене тут мало що відомо, але щороку, як ми будемо приїжджати, намагатимемося  здобувати свого слухача.


Як змінилося Ваше життя після талант шоу «Україна має талант»?
Життя змінилося кардинально. Це дало мені можливість брати участь в різноманітних шоу, це великий поштовх для кожного артиста. Зізнаюсь, до участі  в шоу  «Україна має талант» я був класичним виконавцем, а тепер я поєдную класичну музику і шоу-концерти.


Чому скрипка? Чим зумовлене захоплення саме нею?

На це питання знають відповідь  батьки. Коли я був маленьким, я не знав усіх музичних інструментів, було складно щось вибирати. Родина прагнула, аби я став музикантом. З часом і я полюбив скрипку, адже  спочатку її  не сприймав, оскільки цей інструмент  дуже складний і потребує чимало годин навчання аби дійти до вершини досконалості.  Згодом почалися гарні проєкти зі скрипкою, перші гастролі, подорожі . Тоді я зрозумів, що це любов на все життя.


Як відомо, Ви маєте з власною дружиною проєкт, який має назву «
Bozhyk Duo». Розкажіть про це.
Цей проєкт народився минулого року.  До слова, в мене дружина піаністка, вона постійно перебуває зі мною на концертах. Для мене це найгармонійніше поєднання двох інструментів, а саме скрипки та фортепіано. Ми почали музикувати спочатку вдома, записуючи різноманітні  кавери світових хітів у ютубі. Наразі, ми це реалізовуємо більш професійніше,  і щотижня, а саме, щочетверга на своєму ютуб-каналі  ми запускаємо нове відео. На цей рік ми маємо наміри презентувати понад 52 нових відео. Також плануємо робити концерти з програмою «Bozhyk Duo».


Ви зазначили, що ваша дружина Юлія теж є музиканткою. Чи не бувають  під час співпраці певні непорозуміння?
Абсолютно ні.  У мене буває чимало божевільних  ідей. Проте, вона як моя дружина та водночас музичний директор,  дещо відсіює, інше – приймає. Зізнаюсь, мені дуже пощастило, що ми обоє рухаємось в одному напрямку маючи спільну мету.


Чи маєте колег у шоу-бізнесі? З ким найчастіше контактуєте?
Маю багато колег. До того ж, скрипка дуже гарно поєднується з вокалом. До слова, бувало чимало дуетів.  Серед найближчих друзів, можу виділити друзів зі Львівщини, зокрема: Піккардійська Терція, Павло Табаков, Оксана Муха. Зазначу, що Оксана Муха є моєю кумою та однокласницею.


Як відомо, Вас знають і на теренах Росії, адже Ви брали там участь у різноманітних талант-шоу. Чи спілкуєтесь нині з кимось звідти?
Останніми роками спілкування практично немає. Хоч і після участі  у російському шоу  «Хвилина слави»  була чимала кількість друзів.  Окрім цього, мене і досі запрошують в Росію, брати участь у численних фестивалях та музичних змаганнях, проте нині я не бачу доцільності  їхати. Поки в нас не настане мир – я в Росію не поїду.


Ваші подальші плани на майбутнє?
Я людина, яка ніколи не сидить на місці.  Я багато концертую та водночас планую щось реалізовувати. В нас чимало є планів з проєктом «Bozhyk Duo», гастролей  країнами світу. Маємо намір відвідати з концертами такі країни як: Канада, Португалія, Австрія, Америка,Іспанія, Польща, тощо. Більшу частину свого часу я буду гастролювати закордоном. Тим не менш, я планую розширювати географію виступів в Україні.


Побажання читачам «Волинь
infa»
Бажаю усім волинянам гарного настрою. Окрім того, закликаю відвідувати гарні концерти. Ніколи не зупинятися на шляху до своєї мрії, і завжди знати куди ти прагнеш йти, рухаючись щодня маленькими кроками.

Leave a Comment