Важливо Волинь Новини

“Ви що, фільмів передивились?” – волинські патрульні викинули “закладку” з наркотиками у канаву ВІДЕО

Патрульна поліція Волині не реагує на наркотики, про – це написав лучанин Андрій Присяжнюк на в одній із Фесбук-груп. Хлопець розповів, що став свідком того, як невідомий закопував у парку ім. Лесі Українки так звану “закладку” (торбинку із наркотиком, який продають в інтернеті, – ред.). Очевидець зателефонував правоохоронцям, проте це нічого не дало.

“Я набрав 102 о 13:56 год. і повідомив всі обставини та пішов в напрямку чоловіка. Незнайомець почав виходити з парку, я його наздогнав та запитав що він шукає – він сказав, що ключі та продовжив рух від мене. Я не мав права його затримувати, тому махнув рукою і пішов назад в парк гуляти. В цей час мені телефонує наряд, який очевидно направили до мене, (через 15хв. приблизно) – я їм сказав, що чоловік пішов в місто і що вони довго їдуть. Поліцейські кинули слухавку, після чого не відповідали на мої дзвінки”, – розповідає Андрій.

Після цього він побачив двох юних дівчат, які, вочевидь, прийшли шукати свою “покупку”.

“Знову зателефонував на 102 о 14:15 та повідомив про це. Паралельно повідомив дівчатам, що веду відеозйомку і почав рух до них. Сів на лавку біля їхнього “місця” очікувати патрульних. Дівчата покрутилися і, побачивши, що я нікуди не йду – пішли у напрямку 4 школи. В цей час патрульна машина під’їхала до гуртожитку педколеджу (який був моїм орієнтиром), розвернулася і поїхала до сходинок, які ведуть у сквер біля 4 школи. З машини вибігли патрульні і побігли в сторону дівчат. Для мене це виявилося дивним, оскільки я описів не давав. Ок, я пішов до авто патрульних. Коли підійшов до авто, то зупинився і оглянувс я- побачив, що на місце, де перший і другі (чоловік, який ховав “закладку” і дівчата, які її шукали) щось копали, прийшли прибиральники прибирати територію – побіг туди, щоб нічого не прибрали”, – розповідає Андрій.

Сьогодні зі мною трапилася дуже дивовижна історія, яка досі не вкладається в мене в голові. В цій історії найбільше…

Gepostet von Andriy Prysiazhniuk am Montag, 27. Januar 2020

Патрульні на місце, де була “закладка” не прийшли, тому хлопець зателефонував до них втретє, проте, з його слів, ніхто до нього не квапився. Далі до Андрія прийшов друг із собакою і в результаті пси розкопали згорток жовтого кольору.

“Телефоную четвертий раз на 102 о 15:27год. – запитую, що робити. Запевняють, що зараз хтось буде. Приїжають копи – дістають згорток і викидають в канаву!!! Йдуть геть. Повертаються з іншими патрульними і дістають згорток з канави – нарешті, після двох годин, коли стерті всі можливі відбитки, викликають слідчо-оперативну групу”.

На відео видно, як патрульний розмотує згорток, у якому можуть бути наркотики, голими руками та викидає в канаву зі словами: “Ви що, фільмів передивились?”

Gepostet von Andriy Prysiazhniuk am Montag, 27. Januar 2020

Як прокоментували у пресслужбі патрульної поліції Волині, дії патрульного були неприпустимими.

“Звісно, у цьому випадку патрульні мали б повідомити слідчо-оперативну групу про знайдене, однак зробили це згодом. Щодо викидання згортка, то це неприпустимо: ми з’ясуємо ситуацію та проведемо службову перевірку.

Коли прибула слідчо-оперативна група, приблизно о 15.30, то вилучила згорток з білою порошкоподібною речовиною, ззовні схожою на амфетамін, вагою близько 1 грама. Речовина направлена на дослідження. “

Загалом, щодо цієї ситуації, у правоохоронці інформують, що в разі виявлення підозрілих осіб, які щось, на вашу думку, закладають, необхідно негайно сповіщати поліцію за номером 102 і, по можливості, затримувати зловмисника. Також варто прослідкувати за людиною, передати поліції її детальний опис тощо. Знадобляться і фото та відео, які передаються в орієнтуванням екіпажам патрульної поліції.

Leave a Comment