Важливо Волинь Новини

«Я особисто нічого не маю проти Сергія», – Олександр Дудар про Сергія Пісачука

В.о. головного лікаря Волинської обласної лікарні Олександр Дудар розповів про свої відносини з його “конкурентом” Сергієм Пісачуком.

“На сьогодні, я є виконувачем обов’язків головного лікаря. Усі питання щодо призначення  і підписання  угод з керівником ще попереду. Додаю, для того щоб спробувати себе на цій посаді пройшов шлях від лікаря – інтерна цієї лікарні, згодом лікаря-судинного хірурга, завідувача  обласної консультативної поліклініки і 13,5 років я був заступником головного лікаря.
Як відомо, зараз я є директором.  Поміж тим, я  «варився» у цій системі, багато,  що намагався втілити та реалізувати. Я був присутній під час повного переформатування лікарні . За цей проміжок часу встановили усе сучасне обладнання саме ми, завдяки усілякими  можливостями. Під час  цього процесу, я проходив неодноразово курси навчання, оскільки бути судинним хірургом це одна ділянка роботи в медицині, а для того щоб стати керуючим, тобі необхідно отримати до диплому  посвідчення,  яке має назву «спеціалізація  о управлінню  охорони здоров’я» , яке передбачає понад 6 місяців навчання, постійні курси вдосконалення.  Крім того, що ти є судинним хірургом, ти ще є управлінець вищої категорій.  Для  того щоб очолювати такий заклад, я здобув другу вищу освіту «Менеджмент і управління  закладом»  з лекціями про фінансовій безпеці. Після пройденого, я собі тоді лише дозволив  оформити потрібні документи  і піти на конкурс. Чесно кажучи я  неабияк переймався цим, оскільки це не є простим явищем, це дуже складний стратегічний об’єкт, в сфері здоров’я нації, державної безпеки.
Я особисто проти нічого не маю проти Сергія. Окрім того, ми  неодноразово працювали разом,  оперуючи поряд. Зазначу,  ми в творчих відносинах, ми спілкуємось і нині. Я не є злопам’ятною людиною.  На мою думку, цей конкурс був відкритий,  і заявку міг подати на нього кожен бажаючий.  Проте,  якщо існують чітко прописані правила,  їх потрібно дотримуватися. Я за крісло ніколи не тримався, і триматися не буду, я впевнено намагатимуся крокувати туди, куди я вирішив йти. До слова, кращі роки свого юнацтва витратив для того, щоб тут було усе найкраще.  Таким чином,  хочу поспостерігати, як у мене вийде . Вийде,  а воно вийде – буде добре. Якщо мені важко, то я впевнений, що Сергію Васильовичу було би теж нелегко”, – наголосив Олександ Дудар.

Leave a Comment