Волинь Новини

Майже 30% лучан не заплатили за тепло

Жителі обласного центру Волині не платять за енергоносії. Про це йшлося під час оперативної наради Луцького міського голови у вівторок, 28 січня.

Директор підприємства «Луцьктепло» Іван Скорупський розповів, що незважаючи на знижку у 20%, яку зробило підприємство для жителів міста, лучани не почали активніше платити за енергоносії. Директор «Луцьктепла» зазначив, що завдяки знижці, нарахування зменшилися на 19,2 мільйона гривень.

Він повідомив, що станом на 1 січня загальна заборгованість становила 161,3 мільйона гривень. Для порівнянн, 1 січня 2019 року заборгованість становила 172,1 мільйона. Тобто, в порівнянні з минулим роком заборгованість зменшилась на 10,8 мільйона. «Станом на 27 січня населення сплатило 57,9 мільйона гривень за послуги з енергопостачання, що становить 70% від нарахованої суми», – зазначив Іван Скорупський. За аналогічний період минулого року рівень оплати становив 78%. «Якщо ми не будемо платити за послуги комунальних підприємств, це буде відображатися на і на ремонтах, які фінансуватимуться з бюджету.

Сьогодні казати: «Ай, не заплачу за тепло» – неправильно», – зазначив заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Leave a Comment