Новини

Грип атакує: школи закриваються на карантин

Хоч і епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ у межах Рівненської області не перевищено, однак у 43 освітніх закладах наразі оголошено карантин. Про це повідомляють у Рівненському обласному лабораторному центрі.

Закрили 31 школу у Костопільському, 3 – Радивилівському, 1 – Зарічненському, 1 – Корецькому, 4 – Володимирецькому районах, 3 – м. Острог та у два дитячих садочки у Корецькому районі. Зазначають, що такі заходи передбачені на період епідемії.

Наразі захворюваність на грип складає 808 випадків на 100 тисяч населення. Найбільше хворих реєструють у Радивилівському – 77%, Зарічненському – 30%, Костопільському – 16%, в Острозі – 48% та Вараші – 19%. У цих районах та населених пунктах ввели карантин задля профілактичних заходів на період епідемії.

Нагадаємо, що 23 січня від грипу типу А на Рівному зареєстровано перший летальний випадок. Загалом в Україні таких випадків вже п’ять. І у всіх випадках хворі на грип не були щепленими та надто пізно звернулися за меддопомогою.

Станом на четвертий тиждень січня у області хворих на грип зафіксовано понад 7 922 особи, з яких 70,6% хворих – діти.

Лікарі закликають мешканців Рівненщини не займатися самолікуванням та вчасно звертатися за допомогою у разі захворювання, а також вакцинуватися.

 

Leave a Comment