Важливо Волинь Новини

“Інвалід в квадраті”: лучани обурені черговою байдужістю до ПДР

Тема правильного паркування авто у Луцьку, схоже, ніколи не втратить актуальності. Хочемо “в Європу!”, проте навідріз відмовляємося навчитися поважати когось, окрім себе. Прагнемо до змін в країні і у всьому звинувачуємо владу, а водночас не дотримуємося не тільки законів, а й правил елементарної ввічливості.

До прикладу,  місця для паркування автівок з позначенням “для водіїв з інвалідністю” біля супермаркетів та торгових центрів, які нерідко, якщо не зазвичай, займають фізично повносправні лучани. Якщо ж Ви – водій з інвалідністю, будьте ласкаві прикріпити на свій транспортний засіб відповідний знак. Але і це не дає право займати більше одного такого місця. 

Більше двох років тому в Україні набув чинності закон, у якому суму штрафу за таке порушення значно збільшили. У пресслужбі Патрульної поліції Волинської області нам прокоментували цю ситуацію так:

Зупинка на такому місці може обійтися дуже дорого. Патрульні поліцейські мають право штрафувати автомобілістів за зупинку на місцях для водіїв з інвалідністю.

Згідно із законом, усі водії-інваліди повинні мати на своїх автомобілях розпізнавальні знаки “водій з інвалідністю” і мати при собі документи, що засвідчують наявність у них інвалідності. Щодо водіїв, в яких немає інвалідності, то зупинка та паркування автомобілів на місцях, призначених для водіїв з інвалідністю, або тих, хто перевозить інвалідів, карається штрафом від 1020 до 1700 грн, повторне порушення – від 2040 до 2550 грн. Якщо водій його не сплатить протягом 15 днів, то штраф подвоїться.

Створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, у зупинці, стоянці керованих ними транспортних засобів, також карається штрафом від 1020 до 1700 грн. Неправомірне використання знака “водій з інвалідністю” на своєму транспортному засобі карається штрафом від 1020 до 2020-2700 грн.

Тож нагадуємо водіям, що за порушення всіх цих правил патрульна поліція має право виносити постанови, призначати штрафи і навіть викликати в разі суттєвих причин евакуатор“.

Також публікуємо коментарі лучан з приводу такої поведінки:

 

Leave a Comment