Волинь Новини

На Волині «прикрили» 43 нелегальних заправки, боротьба продовжується

304 приватних підприємств отримали ліцензію на право реалізовувати або зберігати пальне.

Дані акутальні на 16 січня 2020 року. Про це стало відомо під час засідання міжвідомчої робочої групи з питань ліквідації нелегального обігу та нелегальної торгівлі нафтопродуктами в області 24 січня, – йдеться на сайті Волинської ОДА.

За словами директора департаменту економіки та європейської інтеграції Ігора Чуліпи, за період діяльності міжвідомчої групи на Волині, припинено роботу 43 незаконних автозаправних станцій, а власники самі демонтували шість АЗС.

За фактами ведення безліцензійної торгівлі пальним податківці нарахували 4,6 мільйона штрафів. Загалом обстежили 195 об’єктів, що здійснюють реалізацію пального. Зареєстровано 225 акцизних склади, з них – 7 нафтобаз.

Управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Волинській області доповідає, що на 16 січня 2020 року видано 187 ліцензій на право роздрібної торгівлі паливно-мастильних матеріалів. З них на зберігання пального 65 (в тому числі для сільгоспвиробників – 14), на оптову торгівлю нафтопродуктами – 52. У процесі – розгляд документів на видачу ще 56 ліцензій на зберігання пального.

Разом з тим, співробітники управління розпочали дві перевірки ДП«Івано-Франківськ-Пропан» ПАТ «Івано-Франківськгаз», яке з реалізовувало газ без дозвільних документів.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Контратюк зазначив, що на сьогоднішній день податкова отримала додатково 65 тисяч гривень від ліцензування на право роздрібної торгівлі паливно-мастильними матеріалами.

Leave a Comment