Новини

Штраф понад 141 тисячу гривень загрожує підприємцю у разі виявлення неоформленого працівника

Із пер­шо­го січ­ня 2020 ро­ку мі­ні­маль­на за­ро­біт­на пла­та ста­но­вить 4723 грн та у по­го­дин­но­му роз­мі­рі — 28,31 грн. Від­так, збіль­ши­ли­ся і фі­нан­со­ві сан­кції за не­на­леж­но офор­мле­них пра­ців­ни­ків. Про це по­ві­дом­ляє Уп­равлін­ня Держ­пра­ці у Хмель­ницькій об­ласті.

Тру­до­ві від­но­си­ни ро­бо­то­дав­ця із пра­ців­ни­ком роз­по­чи­на­ють­ся із ук­ла­дан­ня тру­до­во­го до­го­во­ру, який офор­мля­єть­ся на­ка­зом чи роз­по­ряд­женням влас­ни­ка або упов­но­ва­же­но­го ним ор­га­ну, та по­ві­дом­лення цен­траль­но­го ор­га­ну ви­ко­нав­чої вла­ди з пи­тань за­без­пе­чен­ня фор­му­ван­ня та ре­алі­за­ції дер­жавної по­лі­ти­ки з ад­мі­ніс­тру­ван­ня єди­но­го внес­ку на за­галь­но­обов’яз­ко­ве дер­жавне со­ці­аль­не стра­ху­ван­ня про прий­нят­тя пра­ців­ни­ка на ро­бо­ту.

Зок­ре­ма, за по­ру­шен­ня тру­до­во­го за­ко­но­давс­тва юри­дич­ні та фі­зич­ні осо­би — під­при­єм­ці, які ви­ко­рис­то­ву­ють най­ма­ну пра­цю, не­суть фі­нан­со­ву від­по­ві­даль­ність у трид­ця­тик­ратно­му роз­мі­рі мі­ні­маль­ної за­ро­біт­ної пла­ти (141 ти­ся­ча 690 гри­вень) у ра­зі фак­тично­го до­пус­ку пра­ців­ни­ка до ро­бо­ти без офор­млен­ня тру­до­во­го до­го­во­ру, офор­млен­ня пра­ців­ни­ка на не­пов­ний ро­бо­чий час у ра­зі фак­тично­го ви­ко­нан­ня ро­бо­ти пов­ний ро­бо­чий час та вип­ла­ту за­ро­біт­ної пла­ти (ви­на­го­ро­ди) без на­ра­ху­ван­ня та спла­ти єди­но­го внес­ку.

Leave a Comment