Важливо Волинь Новини

“Волинь прогресивніша, ніж вся Україна”, – митрополит Михаїл про подвійне святкування Різдва. ВІДЕО

На Волині цьогоріч двічі святкували Різдво: 25 грудня і 6 січня. Відслужити різдвяні літургії двічі вирішив митрополит Луцький і Волинський Михаїл

Про це повідомляє Конкурент.

Після самовільного запровадження “подвійного Різдва” частина ієрархів у соцмережах достатньо жорстко висловилася на адресу Михаїла. Мовляв, його амбіції можуть розколоти церкву. Михаїл же своє рішення пояснив просто: так бажали люди.

“Волинь у цьому плані значно прогресивніша, ніж вся Україна. Тому, як і в історії, все починалося з Волині, так і буття сьогодні Церкви зациклюється на Волині. Тому до нас така велика увага”, – пояснив він.

Також він зауважив, що місце народження княза Володимира – Волинь, відтак від Волині пішов хреститель, адже з його приходом у Київ утворилася нова Церква. 

Крім того, Михаїл згадав з’їзд монархів у Луцьку – прототип Євросоюзу. Із його слів, перше поняття НАТО теж утворилося на Волині, перше питання незалежної Церкви теж виникло на Волині. Навіть президенти для присяги використовують Пересопницьке Євангеліє, яке з Волині.

“Люди прогресивні, прогресивно мислять, хотять рухатися вперед”, – наголосив Михаїл.

Відтак Волинь має право подати голос в історії України, – вважає він.

“Близько 40% людей на Західній Україні мають бажання перейти на святкування Різдва 25 грудня. Ми не змінювали календар, але якщо люди забажали відсвяткувати Різдво 25 грудня, то ми відслужили літургію”, – зазначив митрополит Луцький і Волинський.

Leave a Comment