Важливо Новини

В українських школах хочуть заборонити смартфони

На сайті Верховної Ради з’явився проєкт закону про заборону використання пристроїв, що мають підключення до інтернету, авторства нардепа від «Європейської солідарності» Олексія Гончаренка.

Текст документа поки на парламентському ресурсі не опублікований (хоча був зареєстрований ще 22 січня), однак вже сама назва породила у соцмережах бурхливі обговорення, – пише Главком.

«Нарешті знайшли причину всіх бід і заодно побачили можливість здійснити вологі мрії совєтських педагогів. Олексій Гончаренко, депутат ЄС, ініціював законопроект про заборону використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету. Що в перекладі на людську мову означає, що у 21 столітті, в той час як Ілон Маск вотето вот всьо ето, депутат пропонує заборонити використання телефонів у школах», – пише один з блогерів.

«Ну і наостанок для педагогів-старовірів, які й досі ночами бачать вологі сни про шкільне платтячко, фартушок і макаренківські методи виховання – не слід заперечувати те, що вже міцно увійшло у наше життя. У дітей є смартфони? Використайте їх в навчальному процесі», – додає автор посту.

Думки коментаторів щодо заборони розділилися. Частина з них підтримали обурення блогерки – мовляв, смартфони – не найбільша проблема шкіл, і що вчителям слід було б впроваджувати у навчальний процес новітні технології. «Біда у тому, що знайдеться чимало прибічників (ініціативи). Можу судити з мамць нашого класу. Смартфони – то найперше зло!», – пише один з коментаторів.

Опоненти такої позиції стверджують: смартфони – реальна перешкода для підлітків у здобутті освіти. «Підлітки реально не можуть відшкрябатися від телефону у школах.. то є мега-мега проблема кожної спільноти, хоч якось дотичної до школи (батьки, вчителі, самі діти). Якщо якимось макаром впровадити норму, якою впродовж саме уроків не можна буде користуватися смартфонами, я буду тільки за», – зауважує користувачка соцмережі.

Інші ж дописувачі вважають, що не слід змішувати використання телефонів і планшетів у навчальному процесі та для власних потреб: «Здати телефон на самому уроці то не проблема, а досить раціонально. Тим більше в багатьох школах таке давно практикують. Щодо інтерактивності і так далі це інша пісня».

Leave a Comment