Важливо Волинь Новини

Обережно, секта! На Волині бабуся два роки чекає «призу» від шахраїв. ФОТО

До журналістів  видання «Волиньіnfa»  звернулася по допомогу одна з волинських   сімей, яка на перший погляд не відрізняється з-поміж інших. За словами потерпілої родини, їхня бабуся потрапила у пастку, яка коштувала їй 80 тисяч гривень.

Приблизно 2 роки тому, у одній з місцевих газет була розміщена інтерактивна гра  «відгадай слово» , яка  передбачала  «чималий виграш».  Відгадавши закодоване слово, пані Лариса мерщій відправила листа з вірною відповіддю за вказаною адресою. Згодом, жінка отримала зустрічне повідомлення, в якому було зазначено, що вона стала учасником розіграшу.  Очевидно, що ця новина неабияк тішила зацікавлену стареньку. Наступні кроки були ще непередбачливі: шахраї, які знали номер пані Лариси діяли геть за іншою системою.

Невідомі дізналися адресу потерпілої, на яку відправляли «спокусливі» пропозиції:  придбання «хорошої»  продукції побутової  хімії за зниженою ціною. Вочевидь, пенсіонерка не могла встояти серед такого і почала діяти рішуче та налаштовано. Вона замовляла різноманітний товар, який був вказаний у своєрідному каталозі. Продукція й справді надходила до неї, а з нею дзвінки про ось ось омріяний  «головний приз», який досі залишається  таємницею. Як повідомляють родичі бабусі,  ця боротьба за виграш  «тягнеться»  понад 2 роки. Коли кошти закінчилися, а продовжувати грати потрібно далі, бабуся вирішила звернутися до банку  «Приватбанк»  за кредитом.  Неймовірно, але враховуючи доходи та стан жінки, банк у послузі не відмовив. Усі оточуючі наголошували жінці про оману, але вона нікого не бажала слухати, чекала і твердо вірила, що переможе.

До слова, шахраї власноруч зателефонували до жінки та запропонували їй взяти кредит, оскільки повідомили, що ніби усі  «бонуси»,  які вона мала до того,  можуть  раптово зникнути.  Слова про те, що у жінки немає грошей не приймалися. Злякавшись цього вона і звернулася по фінансову допомогу до інших банків.


Як повідомили родичі, продукція, яка надходить з цієї таємничої  «компанії» не є якісною, а її плата перевищує у декілька разів. Чимало часу та нервів було витрачено родиною. Численні дзвінки завербували жінку, яка  «сліпо» вірила у перемогу. Безумовно, на кожній продукції були вказані контакти, але це лише контакти дистриб’ютора, а не власника фірми. Налякані близькі телефонували за численними номерами з проханням залишити бабусю у спокої, або ж навпаки –  з погрозами  про кримінальне впровадження, але ті у відповідь лише кидали слухавку  та щоразу телефонували пані Лариси з нових анонімних  номерів. Вже за шаблоном, дзвінки не покидають пенсіонерку, яка досі переймається за свою участь у цьому «розіграші».
Нагадаємо, бабуся взяла кредит, у  «Приватбанку», відповідно за 2 роки у банку «наросли» відсотки, які перевищують понад 80 тисяч гривень. Сім’я потерпілої наголошує  на  обачливості себе та своїх близьких від подібних випадків, та не вірити злодіям.

Почувши цю історію, влучно згадати усім відоме ствердження: «Безкоштовний сир буває тільки в мишоловці». Натомість  різноманітної  побутової  хімії родина пенсіонерки має на декілька років вперед, а з ними численні борги у банку.
Як заподіяти цьому, куди звернутися родина не знає…

«Телефонують постійно з банку,  до усіх членів родини, повідомляючи про бабусин кредит. Не соромляться телефонувати навіть надвечір.  Навіщо ж працівники надавали його, якщо бачили, що ця жінка вже в літах.  Вони  мали з нею справу – нехай їй  телефонують. Ми хочемо жити у спокої, а бабуся нас не чує…» – нарікає донька потерпілої  пані Ольга

Згодом, ми дізналися ще одну історію з вуст пані Олени, батько якої теж брав участь у подібних конкурсах.  Але на щастя, здирання великої кількості грошей не відбулося, оскільки донька  зрозуміла,  що це нові  «розводи» від шахраїв.  Пан Дмитро, замовивши продукцію у злодіїв, отримав теж відповідного листа з новими пропозиціями. Натомість донька пенсіонера – гравця змінила миттєво контактний номер батька, а усі отримані листи ігнорувала, зберігаючи  їх  у поштовій скриньці. Важко уявити, щоб було і з цією родиною, якби не швидкий сигнал: «Потрібно щось робити!».

«Сектанти», не побоюся їх так називати,  натрапляють саме на пенсіонерів,  відслідковуючи усі їхні особисті дані.  Як це виходить – таємниця.   Цілковита маніпуляція, борги та втрата здорового глузду. Мабуть, на думку шахраїв легше виманювати гроші під прикриттям так званого «онлайн – магазину», який передбачає  «виграш».

На  прохання усіх сторін цієї ситуації, потерпілі попрохали журналістів «Волиньinfa»  врахувати  політику  конфіденційності інформації особистих даних.

Leave a Comment