Важливо Волинь Новини

Колядки, вистава та переможець «Голосу країни»: у Луцьку відбувся різдвяний концерт. ФОТО

У Луцьку відбувся благодійний різдвяний концерт, який організували представники Волинської єпархії УПЦ.

Концерт відбувся 21 січня у Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка.

У вітальному слові до присутніх архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, зазначив що такі концерти для Волинської єпархії вже давно традиційні, адже цьогорічне дійство – двадцять шосте.

Кошти, які збирають під час концерту, передають дітям-сиротам та іншим вразливим категоріям.

У різдвяному дійстві взяли участь як духовні, так і світські колективи. Зокрема, архієрейський хор «Покров», архієрейський хор «Волинські дзвони», хори студентів Волинської та Почаївскої духовних семінарій, хор духовенства,  фольклорний ансамбль «Зоряниця», який представляв Луцьку музичну школу №1 імені Фридеріка Шопена, тріо викладачів Луцького педагогічного коледжу «Оксамит», академічний камерний оркестр «Кантабіле» Волинської обласної філармонії. Крім колядок до уваги глядачів представили виставу “Дівчинка з сірниками”.

Ведучим концерту був спеціальний гість, переможець “Голосу країни” протоієрей Олександр Клименко та вчителька Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького Ірина Зданевич.

Отець Олександр був хедлайнером цьогорічного концерту – на завершення дійства він виконав кілька колядок.

Під час концерту вдалося зібрати 137 700 гривень в залі, а 132 000 гривень передали благодійники.

 

Leave a Comment