Новини

Діти працюючих мам не менше щасливі, ніж діти мам-домогосподарок

Дослідження, проведене на базі Школи Бізнесу Гарвардського Університету показало, що діяльність матері не впливає на рівень щастя її дітей.

Більше того, працюючі матері ще й подають дітям хороший приклад. Їх доньки та сини з ранніх років спостерігають за тим, як матері поєднують роботу, батьківство та розподіляють домашні справи з татусями. Вони ростуть з думкою про те, що це реально, що допомагає їм в організації власного життя в майбутньому. Більш того, дівчатка, регулярно бачать перед очима приклад у вигляді працюючої матері, в майбутньому отримують кращу освіту і займають керівні посади частіше, ніж діти мам-домогосподарок.

Фото, яке минулоріч запостив індійський мільйонер Ананд Махіндра, гучно підняло питання про гендерні ролі.

Сини матерів, які мають роботу, розуміють, що хатні обов’язки потрібно розподіляти порівну, вони виростають з більш гнучкими поглядами на гендерні ролі (у хлопчиків, що виросли в сім’ях, де працюють обидва батьки, не виникає ідей про те, що «місце жінки на кухні»). Також сини працюючих мам схильні проводити більше часу з сім’єю.

Також сучасні батьки все частіше делегують побут техніці або найманому персоналу, щоб максимально корисно проводити цінний час.

Неважливо, що обере мати — вийти на роботу й розбудовувати кар’єру чи бути вдома — ваші діти запам’ятають хороші моменти, які ви проведете разом.

Leave a Comment