Новини

“Я не зможу утримувати дитину на 36 тис. гривень на місяць”, – міністр освіти і науки Ганна Новосад

Міністр освіти і науки Ганна Новосад пояснила, що їй недостатньо зарплати, яку вона отримує, для того щоб думати про майбутнє, про якісь заощадження і пенсії. Також вона впевнена, що не зможе виховувати дитину на такі гроші.

Зовсім трохи пройшло з того часу, як в Україні пройшов скандал щодо великих зарплат в Кабміні, як міністр науки і освіти Анна Новосад знову заявила, що коштів, які вона зараз отримує, їй не вистачить для того, щоб в майбутньому виховувати дітей або думати про пенсію.

За її словами, їй вистачає тільки на життя. Про це вона розповіла в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна“. Так, Новосад запевнила, що в середньому її зарплата становить 36 тис. гривень на місяць і це на 10 тис. менше, ніж вона отримувала раніше на посаді керівника директорату Міносвіти. Вона пояснила, що у неї є своє житло та службовий автомобіль. Також вона не ходить на всякі розваги через брак часу, і їй вистачає коштів на життя. Але ось думати про майбутнє з такою зарплатою вона не може. Міністр зазначила, що поки у неї немає дітей, а на таку зарплату їх буде важко утримувати, а жити за чийсь рахунок вона не хоче і повинна мати конкурентну зарплату. Вона пояснила, що з часом вона не зможе жити в Києві на таку зарплату.

Leave a Comment