Вчені з Каліфорнійського університету в США заявили, що рибні палички і штучне крабове м’ясо – джерело найсильнішого забруднення атмосфери.
Як з’ясували дослідники, такий вплив на довкілля обумовлений процесом виробництва цих продуктів, – пише УНІАН.
За словами вчених, найбільшої шкоди екології завдають судна-контейнеровози, які використовуються для доставки виловленої риби на заводи, де в подальшому виготовляються ці напівфабрикати.
Дослідники встановили, що багато виробників, щоб заощадити, використовують дешеве і неякісне паливо при перевезенні риби. В результаті в атмосферу виділяються величезні обсяги шкідливих речовин. Раніше дієтолог Олена Соломатіна розповіла, кому не можна їсти популярні на новорічному столі консерви – шпроти.