Волинь Новини

Волинські АТОвці збирають гроші на ремонт авто, яким їздять рятувати життя

Волинські атовці розпочали збір коштів на ремонт автомобіля, яким група швидкого реагування виїздить на виклики про спроби суїцидів до воїнів АТО/ООС. Нині автомобіль несправний. На ремонт потрібно 7 з половиною тисяч гривень, передає Суспільне.

Олена Звєрєва із двома ветеранами війни зустрілася із директоркою департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксаною Гобод – з’ясувати, чому бракує грошей на обслуговування автомобіля.

Атомобіль, яким група швидкого реагування виїздить до бійців АТО/ООС, аби запобігти суїцидам, потребує капітального ремонту, розповів Сергій Мартинюк. Він – волонтер групи швидкого реагування Центру допомоги учасникам АТО у Луцьку. Каже: допомагає, бо трьом людям, які є у штаті групи, неможливо охопити кількість звернень, що надходять цілодобово.

Волонтер групи швидкого реагування Сергій Мартинюк: «Проблема зараз у транспорті – це рульова і кожен водій знає, що якщо проблеми із рульовою, проблема стає некерованою. Це неабияка відповідальність: і встигнути, і безпека, а їхати треба досить швидко. Так само і повертатися.

Хто його знає, у якому стані наш побратим: його, наприклад, треба привезти у лікарню, а машина поломана.

Психологиня Олена Звєрєва каже: рік їздять цим автомобілем у віддалені райони області. Потрібно150 тисяч гривень на рік на бензин і його утримання. На технічне обслуговування авто грошей з бюджету області торік не передбачили.

Психологиня Олена Звєрєва: «Ми їздили на літній резині із запаскою не того діаметра. Ризикувати життям і здоров’ям бійців я не бачу сенсу, бо рятуючи одного, ми можемо загинути четверо».

Хто його знає, у якому стані наш побратим: його, наприклад, треба привезти у лікарню, а машина поломана.

Психологиня Олена Звєрєва із учасниками АТО, які їздять на виклики, зустрілися із директоркою департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксаною Гобод. Зі слів директорки, рішення про збільшення фінансування, якого б вистачило на розширення штату, ремонт і пальне для авто, – приймають депутати на сесії.

Директорка департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод: «Якщо депутати обласної ради приймуть рішення збільшити фінансування, я, як структурний підрозділ ОДА підготую усі документи, щоб збільшити чисельність і максимально допомогти у роботі».

Начальник відділу соціально-психологічної допомоги обласного центру соцслужб для сім’ї, дітей і молоді Роман Грибовський: «Владі, насправді, байдуже. Для них війни уже немає і ветеранів уже немає. Хоча більше 250 викликів у нас було торік і щодень є виклик у цьому році, хлопці у тяжкому стані психологічному».

Щоб зібрати гроші на ремонт автомобіля, яким користуються в Центрі допомоги учасникам АТО, екс-боєць Руслан Кашаюк у соціальній мережі опублікував пост. Чоловік продаватиме власні картини. Цим хоче заробити на ремонт автівки.

Leave a Comment