Новини

Соломія, Оріяна й Савватій. У Мін’юсті розповіли, які незвичайні імена кияни давали своїм дітям в минулому році

Упродовж минулого року у столичних пологових будинках свідоцтво про народження отримали 32 634 немовляти. Серед найпопулярніших імен, які кияни давали своїм новонародженим діткам, у 2019 були Соломія, Варвара, Олександр, Матвій, Марк.

Про це інформують у Центральному міжрегіональному управлінні Мін’юсту.

Зокрема, у Києві найчастіше для своїх новонароджених донечок обирали імена – Соломія, Марія, Варвара, Мілана, Аріна; для хлопчиків – Олександр, Дмитро, Матвій, Марко.

У Київській області документ про народження отримали 14 361 немовляти. У топ популярних імен: Ангеліна, Аліса, Валерія, Катерина, Мирослава, Соломія та Софія; Денис, Єгор, Захар, Макар, Назар, Олег та Роман.

Також за бажанням батьків дітей називали й рідкісними й незвичайними іменами. Наприкалад, дівчаткам у столиці батьки давали імена: Ореста, Фрота, Аннаель, Влана, Агата, Глафіра, Гєрда, Фіона, Фея. А для хлопчиків: Фелікс, Савватій, Ангел, Дімітр, Ілай, Спартак.

У Київській області серед незвичайних жіночих імен були Агунік, Хауля, Дьйомерсі, Лаян, Оріяна; для хлопчиків – Азарій, Алімпій, Аліхан, Вільдан, Довуд, Стратон, Робін, Умут.

У Мін’юсті також розповіли, що в Черкаській області упродовж 2019 року свідоцтва про народження отримали 7 672 новонароджених. Найчастіше батьки називали дівчаток – Вероніка, Єва, Вікторія, Анна та Діана; а хлопчиків – Богдан, Максим, Тимофій, Назар та Іван.

Тренд на рідкісні імена для дітей існує і на Черкащині. Серед незвичайних жіночих імен були : Золушка, Ія, Лада, Марселіна, Севіль, Теона. Щодо хлопчиків, батькам до вподоби були Брайан, Граф, Ісай, Нелей.

Нагадаємо, у 2018 році в Україні найчастіше хлопчиків називали Матвій, Дмитро, Максим, Марко, Олександр, Артем, Андрій, Іван, Владислав. Дівчаток – Злата, Софія, Єва, Кіра, Яна, Марія, Вікторія, Анастасія, Поліна. Окрім традиційних імен вибирали молоді батьки і незвичні. До прикладу, дівчат називали Принцеса, Нуне, Авігея, Сумаййа, Аглая, Аіша, Аполінарія, Дельфіна, Йохана-Клавдія, Мадона Лама, Філофтея. Хлопчиків – Сонцемір, Мадяк, Космос, Арон Діонісій, Лучіан, Нектарій.

Leave a Comment