Важливо Волинь Новини

У Луцьку на місці військового госпіталю буде музей

Волинська обласна державна адміністрація і обласна рада хочуть перенести військовий госпіталь з центру Луцька і зробити там музей.

Про це йдеться на офіційному сайті Волинської обласної ради, – пише Волинь 24.

Нагадаємо, раніше про бажання створити у приміщенні військового госпіталю на вулиці Сенаторки Левчанівської, 4 в Луцьку музейний комплекс говорив народний депутат України Ігор Палиця. Пізніше такі ж наміри озвучила голова Волинської обласної ради Ірина Вахович.В обласній державній адміністрації розглянули депутатське запитання Сергія Слабенка щодо Луцького військового гарнізонного госпіталю.

“За підсумками розгляду у межах компетенції обласна державна адміністрація інформує, що поділяє ініціативу перенесення гарнізонного госпіталю та створення у вивільнених приміщеннях музейного комплексу.

З огляду на зазначене вище, до Міністерсва оборони України було спрямовано спільне звернення обласної державної адміністрації та обласної ради щодо можливості передачі пам’ятки архітектури національного значення Монастир тринітаріїв (мур.) 1729 р. з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області, що забезпечило б завершеність архітектурного ансамблю старої частини міста Луцьк.

Листом від 21.11.2019 р. за №303.14/5/819 Головне квартирно- експлуатаційне управління Збройних Сил України інформувало облдержадміністрацію, що передача будівлі військового госпіталю за адресою вул. Сенаторки Левчанівської, 4 у м. Луцьк до спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст не розглядається”, – йдеться у відповіді заступниці голови ОДА Світлани Мишковець.

Leave a Comment