Важливо Волинь Новини

Відеоспостереження, GPS і свідомість пасажирів: як контролюють луцькі маршрутки і тролейбуси

Впровадженням безготівкового розрахунку у громадському транспорті Луцька не єдина новація. У маршрутках також встановлюють відеоспостереження.

Про це стало відомо у вівторок, 14 січня, під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

Так, начальник департаменту транспорту та зв’язку Володимир Степанов розповів, що у ці дні завершують тестування системи моніторингу на мобільному додатку.

«Вже зараз можна побачити у якій точці міста на маршрутах знаходяться всі тролейбуси. Зараз тестуємо такий моніторинг на автобусах. Я думаю, що до кінця тижня лучани зможуть побачити в системі моніторингу і автобуси», – сказав Володимир Степанов.

Крім цього, за словами головного транспортника Луцька, в мобільному додатку «CityCard» запустили перегляд балансу на картці, історію поповнень, стягнень.

Володимир Степанов зазначив, що багато пасажирів не купили електронних квитків і продовжують розраховуватися готівкою: «Це вже питання свідомості наших громадян. Я думаю, що пізніше це питання увійде в колію».

За словами Степанова, зараз контроль носить більше роз’яснювальний характер, але надалі все буде жорсткіше.

На сьогодні в усіх транспортних засобах працює система відеоспостереження.  У найближчому майбутньому планують налагодити озвучення зупинок. Назви яких вже записали українською мовою. Згодом назви зупинок у громадському транспорті міста оголошуватимуть і на англійською. В деяких тролейбусах буде і зовнішнє оголошення.

Leave a Comment