Важливо Волинь Новини

“Все, що потрібно – прийти до нас вагітною”: один з кращих волинських неонатологів про роботу нового закладу

Про Волинський обласний перинатальний центр написано вже багато: як будували, відкривали, проводили екскурсії та народжували. Проте, у потенційних відвідувачів – майбутніх мам, питань не меншає. “Хочу народжувати в новоствореному перинатальному, а коли приходити: під час перейм, чи попередньо? Чи потрібно домовлятися із лікарем заздалегідь? Чи важлива прописка?” … та інші не менш важливі моменти щодо діяльності закладу хвилюють волинянок.

Журналісти “Волинь Infa” поспілкувалися з медичним директором з педіатрії та неонатології КП «Волинський обласний перинатальний центр» Миколою Гнатівим, аби надати вичерпну інформацію щодо цих питань нашим читачам.

Пан Микола стверджує: новостворений заклад користується неабиякою популярністю не тільки серед волинян, а й мешканців усієї України.

“Охочих народжувати у перинатальному багато, адже наш заклад унікальний своїм обладнанням, це один з найпотужніших закладів на Україні, де працюють молоді перспективні ентузіасти.

Чи має значення місце проживання чи так званої “прописки”, якщо жінка хоче народжувати у перинатальному? – Ні! Не важлива ніяка прописка, кожна жінка може народити там, де вважає за потрібне.

Щоб народити в нашому перинатальному потрібно просто прийти в перинатальний, і, звісно ж, бути вагітною (авт. усміхається). Приїздять породіллі з Рівненської, з Львівської області, ми приймаємо усіх”.

Скоро у волинському перинатальному центрі стартуватиме пілотний проект “Е-Малятко”, який дозволить новоспеченим батькам отримати комплекс послуг, (які пов’язані із реєстрацією народження, місця проживання новонародженої дитини, виписки ідентифікаційного коду тощо), в одному місці. Точніше, прямо у перинатальному центрі, коли до породіль самі прийдуть адміністратори послуги. Микола Гнатів зізнався: з нетерпінням чекає втілення проекту в дію.

Ми завжди готові до всіх інновацій, ми нещодавно відкрилися і нічого старого в нас немає, все нове! Все, що створюється нове – запроваджується в нас, тож по-старому працювати ми просто не вміємо! Зараз головне – дочекатися, аби процес налагодився технічно і, тоді вже в повній мірі, користуватися послугою.

Ми дуже задоволені, що впроваджується “Е-Малятко”, дай Бог, проект запрацює та допоможе нашим породілям полегшити всі ці бюрократичні процедури. Технічна база для впровадження проекту: комп’ютери, доступ до інтернету в нас є”.

Leave a Comment