Важливо Волинь Новини

Подарунки, вітання і «Різдвяна пісня у прозі»: у Луцьку фінішувала благодійна акція для дітей. ФОТО

В обласному центрі Волині відбувся фінал благодійної акції «Чужих дітей не буває».

Акція відбулася завдяки Волинській обласній громадській організації «Ми плюс» та департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради.

Підсумки акції підбили у понеділок, 13 січня. В Палаці культури міста Луцька з нагоди цієї події відбулося театралізоване дійство.

Першим етапом цієї акції був збір продуктів та солодощів у найбільших супермаркетах міста. Згодом волонтери сформували із зібраного солодкі гостинці та продуктові набори. А під час фінального етапу акції подарунки вручили гостям свята – дітям із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Подарунки отримали близько 500 сімей.

Переглянути святкову виставу разом із дітьми прийшли і представники Луцької міської ради.

«Дякую організації “Ми плюс” за організацію такого проекту, пророблену роботу. Радий, що до реалізації цього проекту долучився і департамент сім`ї, молоді та спорту Луцької міської ради. Хочу привітати всіх присутніх із величним християнським святом – Різдвом Христовим. За більше ніж 2000 років багато правителів, які хотіли стерти це свято з людської памяті, але сьогодні 2020-й рік і ми з вами святкуємо це свято. Це означає, що добро обов`язково переможе. Нехай Христос народиться в серці кожного з нас і буде там завжди. Нехай Господь благословить нас усіх на щасливе життя, а наше місто на розвиток і процвітання», – сказав у своєму вітальному слові радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Після привітань всі присутні змогли насолодитися театралізованим дійством за мотивами повісті Чарльза Діккенса «Різдвяна пісня у прозі». Варто зазначити, що на сцені виступали і представники благодійної організації «Ми плюс».

Після перегляду вистави діти отримали різдвяні подарунки.

У рамках акції волонтери також відвідували дитячий притулок у Рожищі, дім престарілих у селі Навіз, а 25 грудня 2019 року організували неформальне свято для кризових сімей, де також вручали їм солодкі подарунки.

Щороку волонтери акції дарують свято майже двом тисячам дітей та майже п’ятьом сотням сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах.

 

Leave a Comment