Волинь Новини

Ірина Вахович розповіла чому не працює КП «Волиньприродресурс»

Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович в ексклюзивному інтерв’ю виданню “Твій вибір” розповіла, чому й досі не запрацювало комунальне підприємство “Волиньприродресурс” та чому вдалося наразитися на супротив громади.

“Волинська область зберегла надра, які має. Ми не є Житомирською чи Рівненською областю, де масове несанкціоноване видобування бурштину без рекультивації, що призвело до порушення екологічного балансу. Вочевидь, негативний досвід цих областей насторожує волинян, вони просто бояться екологічних наслідків видобування. Я неодноразово спілкувалася з селянами: вони не хочуть видобування бурштину апріорі. На сьогодні в області відбувається геологорозвідка, аби зрозуміти, чи є той бурштин взагалі і на якій глибині залягають ці поклади. Та навіть на проведення  геологорозвідки люди погоджуються з великим супротивом. Але тут потрібно розуміти, що економічна система в цивілізованому світі розвивається тільки тоді, коли є наповнення бюджету і раціональне його використання. Від того будуть податки, а це кошти на розвиток медицини, освіти, інфраструктури. Окрім того, ми будемо мати робочі місця”, – розповіла посадовиця.

Голова Волинської обласної ради, наголосила, що домовитися з громадою так і не вдалося, адже на аргументи, що «у вас будуть робочі місця і вам не доведеться їздити у Польщу», відповідають: «Та ні, ми будемо їздити в Польщу». Кажемо: «Буде можливість зробити вам дорогу». Відповідь: «Якщо буде дорога, будуть аварії і гинутимуть люди». І компромісу у них немає. Тож ті законодавчі акти, які зараз формуються у Верховній Раді, і які, ми сподіваємося, будуть прийняті, дадуть можливість захиститися державі від такого свавілля.

Leave a Comment