Важливо Волинь Новини

Мережа заправок Івахіва банкротить одну зі своїх фірм

9 січня Господарський суд Волинської області відкрив провадження про банкрутство «ВК Імпекс»(м. Луцьк) та ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів. Ініціатором цієї процедури стала фірма «Віта-Авто» з вимогами на 1,36 млн грн.

Про це повідомляє Finbalance.

Загалом  МПП «ВК Імпекс» заборгував кредиторам 350,1 млн грн, йдеться у судових матеріалах. Повідомляється також, що фінансовий стан компанії нестабільний.

У держреєстрі засновником МПП «ВК Імпекс» значиться Микола Голанов.

Засновником ВКФ «Віта-Авто» виступає приватна компанія з обмеженою відповідальністю «Вест Оіл Груп Холдінг Б.В.» (Нідерланди), а кінцевими бенефіціарами – Степан Івахів, Сергій Лагур, яким належить група «Континіум». Остання в свою чергу володіє активами мережі АЗС WOG.

Нагадаємо, МПП «ВК Імпекс» – один із боржників збанкрутілого банку «Форум», а в забезпеченні по зобов’язаннях були 32 АЗС мережі WOG.

У лютому 2019 року Фонд гарантування продав права вимоги фінансовій компанії «Франк Поінт»,  яка згодомвідмовилася від позовів до мережі WOG через подовження строку повернення заборгованості до кінця 2019 року.

Видання зазначає, що «Франк Поінт» опосередковано  пов’язана з Сергієм Льовочкіним (партнер Дмитра Фірташа) та Віталієм Хомутинніком (партнер І. Коломойського по компанії «Укрнафтобуріння»).

У 2018 році Group DF Дмитра Фірташа публічно заявляла про кредиторські вимоги до мережі WOG на $460 млн заперечуючи, що вона є міноритарним акціонером WOG.

Натомість за інформацією ЗМІ , Фірташ в 2013 році в рамках погашення боргу WOG перед банком «Надра» отримав пакет акцій мережі WOG.

Finbalance пише, що мережа WOG у 2019 році стала найбільшим покупцем бензину  у Кременчуцького НПЗ («Укртатнафта»), яке контролюють Ігор Коломойський та його партнери.

1 коментар

Leave a Comment