Новини

«Будеш і далі писати — застрелимо»: поліція відкрила справу через погрози редактору інтернет видання

Поліція Львівської області розпочала досудове розслідування за зверненням головного редактора львівського інтернет-видання, якому погрожували через нібито професійну діяльність.

Про це повідомила пресслужба поліції.

«Слідчі Шевченківського відділу поліції розпочали кримінальне провадження за фактом звернення про погрози невідомих осіб на адресу головного редактора одного з львівських інформаційних ресурсів, які він пов’язує з професійною діяльністю», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці відкрили провадження за ч.1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу. Винуватцям загрожує покарання у вигляді виправних робіт або позбавлення волі до трьох років.

Зазначається, що наразі поліція встановлює усі обставини події. Триває досудове розслідування.

У львівському виданні «Корупція.Інфо» 10 січня з’явилася інформація про те, що близько 17.40 вечора на їхнього головного редактора Дмитра Разумовського невідомі молодики у темному одязі з капюшонами намагалися скоїти напад.

«Він вийшов з офісної будівлі і йшов до своєї машини на автостоянку, як з усіх боків до нього стали наближатися агресивно настроєні молоді люди, які спробували оточити його. Дмитро Разумовський в одного з нападників побачив пістолет, а в іншого дубінку», — пишуть у виданні.

Відтак Разумовський, як зазначають, вибіг на проїжджу частину і повернувся назад до офісної будівлі. Біля офісу він вийняв телефон і записав одного з нападників, який сказав йому: «Будеш і далі писати — застрелимо».

Увага! На відео присутня нецензурна лексика.

Leave a Comment