Новини

В українських школах буде нова посада

Незабаром у шкільній освітній системі можуть ввести нову посаду кар’єрного помічника. Така посада буде введена виходячи з соціологічних опитувань і спостережень експертів, щодо рішення абітурієнтів, ким вони хочуть бути у житті.

Про це повідомляє міністр освіти України Ганна Новосад.

Так, за результатами опитувань, стало ясно, що основною проблемою школярів є їх профорієнтація. Справа в тому, що багато учнів не уявляють, чим хочуть займатися у майбутньому. Наслідком такої невизначеності є надходження на ту спеціальність, яка не приносить ніякого задоволення і не викликає інтересу, що і призводить до безробіття. Багато хто просто не уявляють, чим хочуть займатися у майбутньому і вони надходять на ті професії, які користуються попитом в сьогоднішні дні. Результатом цього є тисячі юристів і економістів, які не можуть знайти собі роботу з тих чи інших причин.

Як повідомляє міністр освіти Ганна Новосад, більшість абітурієнтів повинні вже за період навчання у школі мати чітку картину уявлення того, ким вони стануть, наскільки важлива вища освіта і які є університети в Україні, щоб вже тоді можна було будувати плани на майбутнє. Також, вона підкреслила, що багато абітурієнтів надходять не на ті професії та часто це буває через вплив батьків, які хочуть бачити своїх дітей на якійсь конкретній посаді. Само собою ці посади можуть бути їм не цікавими, а відповідно вже на першому курсі вони можуть зрозуміти для себе, що витрачають дорогоцінний час даремно.

Таким чином, у школах планується створення дисципліни “введення у професію”. Дана посада буде допомагати викладачам і учням направити підлітків на правильний шлях, який буде припадати їм до душі. Таке нововведення має виправити помилку в відсутності профорієнтації при закінченні шкільної освіти. У міністерстві освіти заявили, що таку посаду у школах треба вводити, починаючи з шостого або дев’ятого класу, передає “Акценти”.

Leave a Comment