Волинь Новини

Погуляйко, Мишковець, Шпига: відомо хто керує ліквідацією нелегальних заправок на Волині

Створили міжвідомчу робочу групу з ліквідації нелегального обігу та нелегальної торгівлі нафтопродуктами на території Волинської області.

Відповідне розпорядження 9 січня 2019 року підписав голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко

Згідно з документом група бере на себе зобов’язання:

  • координації дій правоохоронних, контролюючих та інших органів місцевої влади щодо вжиття відповідно до законодавства заходів з ліквідації нелегального обігу та нелегальної торгівлі нафтопродуктами;
  • ініціювання в установленому законодавством прядку проведення перевірок та інших передбачених законом заходів щодо виявлення незаконної діяльності, пов’язаної з торгівлею нафтопродуктами. 

Групу очолить Юрій Погуляйко. До її складу увійдуть: заступниця голови Волинської ОДА Світлана Мишковець, заступниця директора департаменту економіки та європейської інтеграції  ОДА Вероніка Бальбуза, начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Олександр Блащук, в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович, начальник Управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук, начальник Управління СБУ в області Павло Данюков, виконавча директорка Асоціації міст України Мар’яна Конончук, начальник Управління Держпраці у Волинській області Ростислав Стасько, начальник Державної екологічної інспекції в області Олександр Ткачук, начальник відділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів оперативного управління Головного управління ДПС у Волинській області Микола Чубаєвський, начальник управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області Іван Чуліпа, начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига.

Окрім цього, Погуляйко доручив головам районних адміністрацій спільно з очільниками місцевих рад забезпечити:

  • вжиття заходів з виявлення, протидії та припинення нелегального обігу й нелегальної торгівлі нафтопродуктами у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці;
  • інформування правоохоронних та контролюючих органів про виявлені факти нелегального обігу й нелегальної торгівлі нафтопродуктами;
  • щоденне надання департаменту економіки та європейської інтеграції облдержадміністрації інформації про результати роботи за відповідно наданою ним формою.

Разом із цим міжвідомча група повинна визначити оперативних працівників, які вживатимуть заходів у межах повноважень відповідного підрозділу. Про результати роботи група звітуватиме ДФС та Міністерству енергетики та вугільної промисловості до 25 числа щомісяця.

Leave a Comment